Šport > Nogomet
24 ogledov

Oblak je najboljši vratar v Španiji

Jan Oblak Profimedias
Slovenski reprezentančni vratar se je z odlično predstavo na ligaški tekmi z Málago zavihtel na vrh seznama najboljših čuvajev mreže v španskem prvenstvu.

Dvaindvajsetletni Škofjeločan, Jan Oblak, se je v dresu Atlético Madrida prelevil v enega najboljših vratarjev na svetu, kar potrjuje tudi pogled na statistiko. Slovenski reprezentant je znova zablestel na tekmi z Málago in zasedel vrh seznama najučinkovitejših vratarjev La Lige, kjer je do nedavnega kraljeval Jaume Domenech.

Oblak je v letošnji sezoni ene od najmočnejših lig na svetu ubranil več kot štiri petine strelov, ki so šli v okvir njegovih vrat. Manj kot odstotek zaostaja Domenech, sledijo pa Claudio Bravo, Keylor Navas in Carlos Kameni.

Atlético se tudi po zaslugi slovenskega vratarja nahaja na drugem mestu španskega prvenstva, kjer ima s tekmo več enako število točk kot Barcelona in dve več od mestnega tekmeca Real Madrida.

Najboljši vratarji (La Liga):

1. Jan Oblak (Atletico Madrid) 81,4 odstotkov (35/8)
2. Jaume Domenech (Valencia) 80,6 (50/12)
3. Claudio Bravo (Barcelona) 78,9 (30/8)
4. Keylor Navas (Real Madrid) 77,6 (38/11)
5. Carlos Kameni (Malaga) 77,4 (48/14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.