Šport > Nogomet
18 ogledov

Oblak: "Kek se je precenil"

Brane Oblak vidi v reprezentanci številne težave. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Po bolečem porazu slovenskih nogometašev proti Gruziji je bil Brane Oblak spet brez dlake na jeziku. ''Kek se je precenil'' in ''Slučajno smo 15. na lestvici Fife'' sta le dve izjavi nekdanjega selektorja.

Nekdanji najboljši slovenski nogometaš in tudi trener slovenske izbrane vrste Brane Oblak si je v Kopru v živo ogledal prijateljsko srečanje slovenske nogometne reprezentance proti Gruziji. Po porazu z 1:2 je bil spet brez dlake na jeziku in z vsemi topovi okrcal aktualnega selektorja Matjaža Keka.

"Gruzija je bila sinonim za kvaliteto, že ko sem sam igral za Jugoslavijo. Imajo izredno tehnično podkovane nogometaše. Postavitev ni bila prava. Slovenski nogometaši so bili postavljeni najmanj deset metrov previsoko. Druga stvar je, če igramo proti Ferskim Otokom ali San Marinu. Tam lahko zgolj napadaš. Igrati moramo tako kot prej. Mi lahko le iz protinapada dosežemo zadetek in zmagamo. Kek se je precenil," pravi Oblak in dodaja, da smo zaradi visoke uvrstitve, 15. mesta na lestvici Fife, očitno dobili krila. "Mi smo na 15. mestu čisto slučajno, ker so drugi kiksali in so za nami," pravi nekdanji član nemškega Bayerna.

Oblak je ob analizi tekme še enkrat razkril, v katerem "grmu tiči zajec": "Vztrajam pri tem, da desna stran na čelu z Brečkom in vratarjem funkcionira, leva pa ne. Tu so potrebne spremembe."

Igrati moramo tako kot prej. Mi lahko le iz protinapada dosežemo zadetek in zmagamo. Kek se je precenil.
Branko Oblak

Za boleč poraz za konec leta sta bili krivi dve veliki napaki v obrambi, o katerih pa Oblak pravi: "To je nogomet. To se lahko zgodi vsakemu. Obramba je bila težava, že ko sem sam vodil reprezentanco. Ko je Knavs nehal igrati, obrambe nismo več imeli in vseskozi nekaj krpamo. Iz obrambe izhaja nogomet. Cesar je izkušen igralec, vendar pa mora biti igralec še hiter, tega pa je v Sloveniji težko najti. Prej ali slej bomo morali kakšnega kakovostnega nogometaša 'kupiti', mu dati državljanstvo. Le tako bo lahko Slovenija še kaj naredila."

Oblak je za konec med redkimi izjemami pohvalil novi stadion v Kopru: "Stadion je krasen, a malo premajhen. Ambient je bil v redu, ni pa izbira stadiona vplivala na poraz."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.