Šport > Nogomet
56 ogledov

Oblak mu povzroča prijetne skrbi

diego simeone EPA
Trener Atlético Madrida Diego Simeone je v ekskluzivni kolumni zapisal, da mu izbiranje med Janom Oblakom in Miguelom Ángelom Moyo povzroča nemalo preglavic.

''Zelo sem zadovoljen s svojima vratarjema. Miguel Angel Moyà in Jan Oblak sta oba prišla poleti, ko je Thibaut Courtois zapustil klub. Miguel je začel zares dobro po tem, ko se je Oblak poškodoval na začetku priprav; bil je zelo stanoviten in si priboril številko ena,'' je zapisal trener Atlético Madrida.

''Zdaj se je zgodilo obratno: Miguel se je poškodoval in Oblak je prišel v igro in opravil zelo dobro delo. Odziva se na najboljši možni način, ko pa se Moyà vrne v polni pogon, potem je na meni kot trenerju, da se odločim glede tega, kdo bo igral bolj redno.''
''Toda zato, ker sta se oba izkazala, je to zame dobra težava in dobro je tudi zato, ker kaže na vrednost trdega dela, ki ga je klub opravil na nogometni tržnici, da je tam podpisal z vratarjem, kakršen je Oblak. Jasno je, da se je od njega pričakovalo veliko reči, zdaj pa kaže, česa je sposoben,'' je predstave slovenskega vratarja pohvalil argentinski strateg.

Vsak dan je lahko zadnji

''Nedavno sem podpisal novo pogodbo z Atléticom do leta 2020, toda moj način razmišljanja se ni spremenil. Vsak dan delam z mislijo, da bi me lahko jutri odpustili. Vsako tekmo doživljam z enako intenzivnostjo, enako strastjo in enakim navdušenjem, s kakršnim sem doživljal svojo prvo proti Málagi. Dobro se tudi zavedam, da so rezultati pomembnejši od pogodb,'' pravi Simeone.

''Pri gledanju naprej se mora klub ustaliti na tretjem položaju v La Ligi. Večkrat, kot nam bo uspelo biti tretji, in boljše delo, ki ga bomo opravili v smislu podpisovanja igralcev, ki lahko pridejo v moštvo in ga okrepijo, bližje bomo najboljšim ekipam na svetu,'' dodaja Argentinec, ki je bil v zadnjih letih trn v peti Real Madrida in Barcelone.

''Moramo se še naprej uvrščati v Ligo prvakov, utrditi tretje mesto v La Ligi vsako leto in kolikor bo to mogoče, da bi v klub prinesli sveže prihodke, ki nam lahko pomagajo približati se najboljšim ekipam na zelenici. V Ligi prvakov pa želimo, jasno, vsako leto čim dlje,'' je zaključil Simeone.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.