Šport > Nogomet
23 ogledov

Oblak nepremagan tretjič zapored

Jan Oblak Profimedias
Athletic se je Atléticu za zadnjih nekaj napetih tekem maščeval z remijem na Calderónu, kjer Jan Oblak znova ni imel veliko dela, toda le točka bi lahko zakuhala boj za LP (0:0).

Vicente Calderón je bil kljub že predanemu boju za naslov razprodan in navijači Atlético Madrida so lahko znova od prve minute spremljali Jana Oblaka, ki je z moštvom proti Athletic Bilbau iskal zmago za morda dokončno potrditev tretjega mesta in uvrstitve v Ligo prvakov.

Atléticu v prvem polčasu kljub nekakšni pobudi ni uspelo veliko ali praktično nič, z redkimi zračnimi desanti in poskusi z glavo pa gostujoči vratar ni imel veliko dela. V 41. minuti je živce povsem izgubil Torres in glavnemu sodniku pritisnil celo manjši udarec s čelom, a jo odnesel le z rumenim opozorilom - Xabier Etxeita je vlekel nekdanjega španskega reprezentanta, ki je uspel nenevarno streljati v padcu.

Oblak je bil na resni preizkušnji v 55. minuti, ko je San José z ostro žogo pred njegovimi vrati iskal Kikeja Solo, a je slednji z refleksnim strelom meril mimo daljše vratnice slovenskega reprezentančnega vratarja, ki je po slabem izbijanju svojih branilcev po kotu srečno preživel tudi čez prečko preusmerjeni strel Etxeite.

Baski niso dovolili zadetka Atléticu in Madridčanom malce pokvarili zadnje uspešne tedne ter obenem tudi preprečili, da bi se že praktično veselili vnovične uvrstitve v Ligo prvakov.

Brutalna predstava Barcelone, hat-trick Ronalda

Katalonci so po zadržanem začetku uničili ekipo slovenskega reprezentanta Reneja Krhina, ki bo želel bolečo tekmo čimprej pozabiti (0:8) - Córdoba pred izpadom.

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo se je vrnil na vrh lestvice strelcev in s tremi zadetki poskrbel, da je Sevilla po več kot enem letu izgubila domačo tekmo (2:3) - boj za naslov ostal odprt

Več na Goal.com/si/.

Španska liga, 35. kolo, izidi:

Atlético Madrid : Athletic Bilbao 0:0 (0:0)
Jan Oblak (Atlético) je igral celo tekmo.

Córdoba : Barcelona 0:8 (0:2)
Rakitić (42), Suárez (45, 53, 88), Messi (46, 80), Piqué (65), Neymar (85)

Sevilla : Real Madrid 2:3 (1:2)
Bacca (45), Iborra (79); Ronaldo (36, 37, 68)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.