Šport > Nogomet
23 ogledov

Oblak proti lisicam, prvaki v München

kvalifikacije Liga prvakov žreb EPA
V švicarskem Nyonu so izžrebali četrtfinalne pare elitnega evropskega tekmovanja.

Žreb četrtfinala ni bil delegiran, nosilcev v tem delu tekmovanja ni več. Kot je že navada v zadnjih letih je največ ekip za končnico elitnega evropskega tekmovanja prispevala španska La Liga. Edini preostali Slovenec v Ligi prvakov je vratar madridskega Atlética Jan Oblak.

Med osmerico najboljših evropskih klubov so se znašli trije španski (Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid), dva nemška (Bayern München, Borussia Dortmund) ter po en italijanski (Juventus), angleški (Leicester City) in francoski (AS Monaco) kolektiv.

Ancelotti proti bivšim varovancem

Kroglice je iz bobna vlekel nekdanji igralec Liverpoola, Juventusa in Newcastla Ian Rush. Njegova roka je poskrbela za zanimive pare in dva izrazita derbija.

Atlético Madrid se bo pomeril s senzacionalnim Leicester Cityjem, prvo srečanje bo igral doma. Še en presenetljiv četrtfinalist AS Monaco se bo udaril z dortmundsko Borussio, prvo tekmo bo igral v gosteh.

Najbolj odmeven obračun četrtfinala se bo odvil med münchenskim Bayernom in madridskim Realom. Aktualni evropski prvaki, ki bodo laho pozdravili svojega nekdanjega trenerja Carla Ancelottija, bodo prvi obračun igrali na Allianz Areni.

Zadnji par je združil finalista iz leta 2015. Juventus bo skušal izločiti Barcelono, prva tekma med Bianconeri in Blaugrano se bo igrala v prestolnici Piemonta

Pari četrtfinala Lige prvakov:

Atlético Madrid - Leicester City
Borussia Dortmund - AS Monaco
Bayern München - Real Madrid
Juventus - Barcelona

Liga prvakov četrtfinale žreb | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 13:12 17.marec 2017.

    V polfinalu vidim :AtleticoBorussiaBayernBarcelona