Šport > Nogomet
46 ogledov

Oblak s sedmimi (!) soigralci dobil štiri gole

Oblak Uniao Leiria Feirense portugalska liga protest bojkot
1/4
EPA
Nogometaši portugalskega prvoligaša Uniaa Leirie, za katero kot posojeni igralec Benfice igra tudi mladi slovenski reprezentant Jan Oblak, so pred nedeljsko ligaško tekmo proti Feirenseju zaradi neizplačanih obveznosti zapustili klub. Tekmo je tako odigralo le osem nogometašev, brilijantni Oblak pa je dobil le štiri gole (0:4). Porto po remiju Benfice že prvak.

Pred tekmo s Feirensejem je 16 nogometašev Uniaa Leirie portugalskemu prvoligašu družno izročilo pisma, v katerih so navedli razloge za odhod iz kluba, ki jim že dalj časa dolguje denar. Kljub temu, da je sindikat nogometašev zatrjeval, da odhod igralcev pomeni, da tekme ne bo na sporedu, so pri Leirii uspeli zbrati osem nogometašev in odigrati tekmo.

Med osmimi heroji je bil tudi slovenski vratar Jan Oblak, ki pri Leirii igra kot posojen nogometaš Benfice, tako kot večina nogometašev, ki so mu na zdaj že famozni tekmi delali družbo v prvi postavi. Skupaj z bravuroznimi obrambami Oblaka je pogumna osmerica brez prejetega gola zdržala vse do polčasa, ko so gostje povedli z 1:0, na koncu pa dosegli še tri gole.

Predsednik igralca obtožil kraje

Krepko zadnja Leiria, za katero je poleg posojenih nogometašev Benfice igralo tudi nekaj igralcev iz mladinskega pogona, se je z odigrano tekmo izognila avtomatskem izpadu in hudi kazni, ki bi sledila, če tekme ne bi odigrali. Predsednik kluba Joao Bartolomeu je že dejal, da ne razume dejanj svojih nogometašev, češ da je že našel rešitev za poravnavo obveznosti, zaradi njihovega dejanja pa bo po mnenju predsednika klub prisiljen končati s profesionalizmom.

Še več - Bartolomeu je na novinarski konferenci pred tekmo razkril, da je malijski vezist Alphousseyni Keita, ki bi moral začeti tekmo, tik pred začetkom obračuna ukradel kovček z denarjem. "Keita je vzel šest tisoč evrov, ki so bili v kovčku, ukradel je denar in pobegnil z oblečenim dresom," je dejal Bartolomeu. "Nekdo ga je čakal v avtu poleg stadiona, dogodek pa smo prijavili policiji." Klub je v izjavi že prej napovedal uvedbo disciplinskih in sodnih postopkov proti igralcem.

Portov monopol ostaja: 24-ič prvaki države

Portugalska nogometna zveza (LPFP) že začenja s postavljanjem zaščitnih mehanizmov, ki bi preprečile ponovitev zgodbe iz Leirije, na portugalski nogomet pa naj bi imela velik vpliv tudi svetovna gospodarska kriza.

Leiria bi z Oblakom v vratih lahko vplivala na razplet prvenstva, saj naslednji vikend igra proti drugouvrščeni Benfici, a je prvak že v nedeljo postal Porto, ki ima dve tekmi pred koncem neulovljivih šest točk prednosti pred večnimi rivali. Benfica bi morala proti Rio Aveju zmagati, a je zgolj remizirala (2:2), tako da je Porto prišel do 26. naslova v zgodovini kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.