Šport > Nogomet
19 ogledov

Oblak: "To je super za Keka!"

Zadetki, ki so jih to jesen za svoje klube zabili najboljši legionarji. (Foto: S Žurnal24 main
Slovenski strelci na delu v tujini v tej sezoni zabijajo zadetke kot po tekočem traku. "Lepo, da zabijajo in so v ospredju v svojih klubih, to je super za Keka," o odlični formi pove legendarni Brane Oblak.

Da ne bo preponosen
Korak pred vsemi je Josip Iličić, ki se je izjemno znašel v italijanski Serie A. "Iličić igra zelo dobro, da le ne bo postal preveč zadovoljen sam s sabo," pravi nekdanji selektor in dodaja: "Vsaka tekma prinaša novo dokazovanje. V slačilnici se hitro zgodi sprememba in te igralci ne sprejmejo. Po dobri formi lahko postaneš preponosen, nisi več tako bojevit in ekipa to začuti."

Po dobri formi lahko postaneš preponosen, nisi več tako bojevit in ekipa to začuti.
Brane Oblak
"Birsa bo še boljši"
Oblak je začel tudi proces uvajanja Valterja Birse v reprezentanci; nogometaš Auxerra se je dolgo lovil ter iskal pravi položaj in svoje mesto pod soncem v izbrani vrsti. Danes je eden od glavnih igralcev ekipe, ki jo vodi Matjaž Kek. "Birsa bi bil lahko še boljši in verjamem, da v prihodnje tudi bo. Njegov potencial je izjemen, vsega, kar zna, pa ne kaže na igrišču," je prepričan Oblak.

"Dedić le teče"
Tudi kariera Zlatka Dedića je tesno povezana z Oblakom, ki je takrat še najstniškega napadalca uvrstil v prvo ekipo Kopra. Po nekaj različnih avanturah v Italiji pri nemškem Bochumu ni našel sreče. Tudi po izpadu kluba v drugo nemško ligo ni stalni član prve enajsterice, 26-letni napadalec je v tej sezoni zabil dva zadetka v drugi Bundesligi.

"Dedić le teče, nima driblinga in prodornosti. Vedno se mu zgodi, da preteče največ v ekipi, pa je zamenjan. Zanj bo najtežje," glede nekdanjega varovanca ni preveč optimističen nekdanji jugoslovanski reprezentant.

Nova končal za letos
Slabo novico pa je včeraj dočakal Milivoje Novaković, ki je za svoj Köln v nedeljo zabil gol proti Wolfsburgu, a tudi utrpel poškodbo stegenske mišice. Nova v tem koledarskem letu zagotovo ne bo več igral, ni pa še jasno, kdaj naj bi se vrnil na nogometne zelenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.