Šport > Nogomet
7276 ogledov

Oblak udaril z vso silo: "Ne vem, kaj je videl..."

Jan Oblak Profimedia
Veliki madridski derbi še naprej buri duhove.

V nedeljo je bil na sporedu sloviti madridski derbi med domačim Atleticom in gostujočim Realom. A na žalost si bomo tekmo bolj kot po spektakularnih potezah zapomnili po incidentih.

Za najhujšega so poskrbeli domači navijači, ki so že pred samim stadionom prepevali rasistične pesmi na račun Viniciusa Juniorja, na tribune pa so pretihotapili plišaste opice oblečene v Realove drese. Prav tako se je tekom celotne tekme na rasni osnovi žalilo omenjenega Brazilca ter njegovega rojaka Rodryga.

Atletico : Real Sramotno Šport Ne boste verjeli, kako so se navijači Atletica spravili nad zvezdnika Reala

Prav tako si bomo obračun zapomnili po izjemno agresivni ter nevarni igri domačih nogometašev, ki so prisilili nogometaša Reala Fedeja Valverdeja, da je ob polčasu zamenjal nogometni dres, saj je bil prvi povsem prepojen s krvjo.

In zdaj pridemo še do zadnjega velikega incidenta. Čeprav bi si izključitev morda zaslužil prenekateri nogometaš Atletica, je glavni sodnik tekme Jose Luis Muniera Montero pokazal vsega štiri rumene kartone nogometašem Atletica, a od tega kar dva Mariu Hermosu, ki je bil zaradi tega izključen.

A če si kdo ni zaslužil rumenega kartona in posledično izključitve, je bil to ravno Atleticov branilec. Slednjega je namreč v sodniškem podaljšku ob vodstvu Reala z 2:1 (za Real sta zadela Valverde in Rodrygo, za Atletico pa ravno Hermoso) sodnik izključil zaradi domnevnega udarca v obraz Danija Ceballosa.

Toda posnetki so razkrili, da je šlo za povsem običajno prerivanje dveh nogometašev ob izvajanju kota ter da Hermoso sploh ni zadel Ceballosa v predel obraza, oziroma ga sploh ni udaril.

Vsi vemo, da Jan Oblak velja za zelo umirjenega nogometaša, toda ob takšni sodniški napaki tokrat preprosto ni mogel molčati. "Videl sem videoposnetek. Sodnik je bil zelo blizu in ne vem, kaj je videl. Jaz nisem videl ničesar. Ne vem, kaj je odločilo, ampak mislim, da ne bi smel dobiti drugega rumenega kartona," je tokrat sodniško odločitev pokomentiral Škofjeločan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.