Šport > Nogomet
645 ogledov

Oblak: 'Vedeli smo, da delamo za drugega'

Branko Oblak verjame v zmago Slovenije. (Foto: Boštjan Tacol)
1/19
Žurnal24 main
Branko Oblak je bil v zadnjem času glasen kritik Kekove čete. Kljub temu je zmage slovenske reprezentance izjemno vesel, poudarja pa, da je nekatere igralce poklical že on.

Vaš komentar obračuna med Slovaško in Slovenijo?
Mislim, da je bila to ena boljših iger, kar sem jih do zdaj videl. Pametna. Slovaki so bili nemočni, enostavno niso prišli do izraza. Mi smo pa igrali ... Izredno sem vesel in zadovoljen.

Kaj so najpomembnejše lastnosti trenutne slovenske reprezentance?
To, da so si igralci nabrali kilometrino in da tisti, ki so bili že pri meni, postajajo vse boljši. Mislim, da bi bilo skoraj nemogoče, da ne premagamo zadnje ovire in da ne gremo v kvalifikacije.

Se vam zdi pomembno tudi, da je izoblikovano ogrodje začetne enajsterice?
Več ali manj, seveda. Če sem jaz preizkusil 50 igralcev, jih je zdaj v kadru 24, 25, na katere se računa. Mi smo imeli tedaj še nekaj starih iz prejšnje generacije. Potem se je to "počistilo", šlo narazen. Pravilno je, da se tako dela naprej. V tistem obdobju smo vedeli, da delamo za drugega. To je jasna stvar. Nismo mogli narediti rezultata. Sploh zato, ker smo igrali v Celju. Zdaj pa je reprezentanca zmagala tekmo v gosteh, kar je velika stvar.

Kaj bi Keku prišepnili pred morebitnimi dodatnimi kvalifikacijami?
Imeti moraš izredno srečo, da naletiš na ekipo, ki je slaba, ampak jaz tu ne vidim nikogar slabega. Še posebej če bo dirigiran žreb. Naredili bodo tako, da bi se tisti, ki nimajo velike kvalitete, pomerili z najboljšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.