Šport > Nogomet
10 ogledov

Oblak za Messija, Zaho za Ronalda

Cristiano Ronaldo je na nogometnem prestolu nasledil Brazilca Kakája. Žurnal24 main
Portugalec Cristiano Ronaldo je uradno postal najboljši nogometaš sveta v letu 2008. Izbor najboljšega so vnovič spremljale številne dileme, tudi slovenska stroka pa pri tem ni enotna.
 

Preberite še ...

Ronaldo dosanjal Zlato žogo

Cristianu Ronaldu so se uresničile sanje. Že kot mlad fant je govoril, da želi postati najboljši nogometaš sveta, po izjemni sezoni v majici Manchester Uniteda pa je že v 23. letu svojega življenja dobil želeno potrditev. Tudi tokrat so bila mnenja razdeljena – večina meni, da si je Ronaldo ob 42 zadetkih nagrado povsem zaslužil, spet drugi pravijo, da je Lionel Messi kljub skromnejši klubski sezoni boljši nogometaš, tretji bi naslov najboljšega najraje podelili enemu od junakov zmagovite španske reprezentance. Ronaldov rojak José Mourinho je recimo eden izmed takšnih, ki bi naslov najboljšega podelili drugemu. "Cristiano Ronaldo ni pravi izbor. Menim, da bi si nagrado zaslužil kateri od mojih igralcev," je povedal Mourinho. "Poraženec" Lionel Messi se z drugim mestom ne obremenjuje. "Nikoli nisem preveč razmišljal o tem. S svojo sezono sem zadovoljen, vendar pa bolj kot o individualnih nagradah razmišljam o zmagah svojega moštva. Star sem šele 21 let in pred menoj je še veliko let," je po objavi končnega seznama dobitnikov točk revije France Football povedal Messi.


Branko Oblak se najbolj navdušuje nad Lionelom Messijem. © Reuters

 
 
 

Če ga primerjam s svojo generacijo, bi rekel, da je še najbližje Johanu Cruyffu, čeprav je bil slednji zagotovo neprimerno boljši.

Branko Oblak

 
Oblak: Najboljši je Messi
Slovenci na izbor zlate žoge niso imeli vpliva, a kljub temu se mnenja o tem, kdo je najboljši igralec sveta, krešejo tudi pri nas. Najboljši slovenski nogometaš vseh časov Branko Oblak bi raje videl, če bi se na prestol usedel Lionel Messi . "Po mojem mnenju bi nagrado moral dobiti Messi. Ronaldu se je lani posrečilo vse, česar se je lotil, vendar pa se mi Messi vseeno zdi boljši nogometaš. Ronaldo bi včasih lahko igral malce bolj enostavno. Če ga primerjam s svojo generacijo, bi rekel, da je še najbližje Johanu Cruyffu, čeprav je bil slednji zagotovo neprimerno boljši. Ronaldo je odličen igralec, vendar je vseeno še precej zelen," je za zurnal24.si povedal Oblak. Najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov Zlatko Zahovič je zadovoljen, da je nagrada romala v roke igralca iz dežele, v kateri je preživel najlepša leta svoje kariere, a vseeno tudi on priznava, da mu je bolj všeč slog igre Lionela Messija. "Popolnoma se strinjam z izborom. Glede na to, da je Ronaldo krilni igralec, je njegov strelski izkupiček zares neverjeten," je povedal športni direktor Maribora in nadaljeval. "Po slogu igre mi je bolj všeč Messi, saj je zelo poseben igralec. Gre za nekakšnega romantika oziroma igralca, kakršnih danes ni več. Messi večinoma uporablja le levico, Cristiano pa ima pravzaprav vse."


Zlatko Zahovič meni, da je zlata žoga romala v prave roke. © Saša Despot

 
 
 

Ronaldo je še mlad, zato mora še veliko dokazati. Mislim, da bo moral odigrati še nekaj sezon na takšni ravni, da bo ujel Figa.

Zlatko Zahovič

 
Figo še vedno razred zase
Zahovič se je kot član Valencie v španskem prvenstvu pomeril tudi z Ronaldovim predhodnikom Luisom Figom , ki velja za najboljšega portugalskega nogometaša po Eusebiu. Zahovič, sicer tudi osebni znanec in prijatelj nekdanjega zvezdnika Reala in Barcelone, meni, da Ronaldo Figa še ni povsem ujel. "Ronaldo je še mlad, zato mora še veliko dokazati. Mislim, da bo moral odigrati še nekaj sezon na takšni ravni, da bo ujel Figa," je povedal Zahovič.

Udovičev adut je "pravi" Ronaldo
Za mnenje o novem kralju nogometa smo povprašali tudi nekdanjega napadalca slovenske reprezentance Saša Udoviča . "Letos je okoli Ronalda preveč cirkusa. Najprej prestop v Real, potem izleti na Florido in ves ta glamur. Dejstvo pa je, da je bil lani zares izjemen in zagotovo si nogometaš, ki je dosegel 42 zadetkov, zasluži to nagrado," meni Udovič. Slednji se strinja s tezo, da Cristianu Ronaldu in Lionelu Messiju trenutno ni para na svetu, a sam boljšega od "pravega", brazilskega Ronalda še ni videl. "V zadnjih desetih letih ni bilo boljšega nogometaša od njega. Nobena obramba ga ni uspela ustaviti. Ronaldo je bil igralec, ki je pot do nasprotnikovega gola našel kar skozi obrambno vrsto in ne okoli nje," je za zurnal24.si povedal Udovič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.