Šport > Nogomet
84 ogledov

Oblakov soigralec se seli na Kitajsko

jackson martinez EPA
Nekdanji soigralec slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, Jackson Martinez, bo kariero nadaljeval na Kitajskem.

Devetindvajsetletni kolumbijski napadalec je s kitajskim moštvom Guangzhou Evergrande že podpisal pogodbo, vredno kar 42 milijonov evrov, kar je nov kitajski nogometni rekord.

Atlético je Martineza lani pripeljal iz portugalskega Porta, kjer je v treh sezonah na 133 tekmah zabil kar 92 zadetkov, a v novi sredini ni bil v ospredju, saj je na 15 tekmah v španski La ligi zabil le dva zadetka. Glavni trener aktualnega azijskega prvaka Guangzhou Evergrande je nekdanji brazilski selektor Luiz Felipe Scolari.

Pred tem je na Kitajskem za rekordnega veljal posel ob prihodu brazilskega vezista Ramiresa k Jiangsu Suning iz londonskega Chelseaja, v transferju vrednem 28 milijonov evrov.

V kitajski elitni nogometni ligi se pretaka ogromno denarja, v trenutnem prestopnem roku so kitajski klubi zapravili že 203,9 milijona evrov, kar kitajsko ligo uvršča na drugo mesto takoj za angleško Premier league.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.