Šport > Nogomet
44 ogledov

Oblasti prepričal, da ima 13 let

Yusupha Yaffa Reševalni pas/Twitter
AC Milan se je odločil za tožbo proti nekdanjemu članu mladinske kategorije, ki je v svoji prijavi navedel, da je star 16 let, zdaj pa se je izkazalo, da je devet let starejši.

Gambijski nogometaš Yusupha Yaffa se je leta 2013 pridružil AC Milanu, kjer je odgovornim možem zatrdil, da ima 16 let.

Italijanski mediji so s pomočjo družabnega omrežja Facebook izbrskali, da se Yaffa ni rodil 31. decembra 1996, kot je navedel v prijavi, ampak 14. novembra 1987. Yaffa je kljub neustrezni starosti postal redni član mladinske ekipe AC Milana.

Gazetta dello Sport poroča, da je nogometaš leta 2009, potem ko naj bi izgubil dokumente, trdil, da se je rodil leta 1996. Italijanske oblasti mu je, kot kaže, uspelo prepričati, da je star 13 let, v resnici jih je štel 22.

Yaffi, ki igra na posoji pri MSV Duisburg, grozi obtožba zaradi goljufije, zaslišanja pa se bodo udeležili tudi podpredsednik Milana Adriano Galliani, izvršna direktorica Barbara Berlusconi in nekdanji trener kluba Filippo Inzaghi.

Yaffa obtožbe zanika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.