Šport > Nogomet
2 ogledov

Obljublja trdo delo, rezultatov pač ne

marijan pušnik ranko stojić olimpija NK Olimpija/Facebook
Novo vodstvo Olimpije je končalo ugibanja, kdo bo novi trener. To je postal 54-letni Korošec Marijan Pušnik, ki je nazadnje deloval na Japonskem, v slovenskem prostoru pa je kot trener že sodeloval s Celjem, Mariborom in Rudarjem iz Velenja.

"Hoteli smo mladega trenerja. Mogoče Marijan po letih ni, toda po duhu in energiji prekaša mlajše, poleg tega pa ima še izkušnje. Lahko rečem, da smo dobili trenerja, katerega filozofija je enaka moji in od predsednika Milana Mandarića. Ima iste poglede na nogomet in na življenje kot midva, je entuziast, ki zna delati individualno in globalno," je poln hvale na račun Korošca direktor Olimpije Ranko Stojić, ki se je kljub nekaterim drugačnim napovedim odločil za slovenskega strokovnjaka.

Zato pa bo prvi Pušnikov pomočnik Srb Vladimir Radenković, ki je s Stojićem sodeloval pri beograjskem Radu, enako kot novi kondicijski trener Srđan Zirojević, slednji se lahko pohvali tudi, da je pri Crveni zvezdi pomagal legendarnemu Robertu Prosinečkemu. V strokovnem štabu sta še Dejan Popasić in trener vratarjev Andrej Kračman, klub pa želi pripeljati še atletskega trenerja Srdjana Djordjevića.

Vse to in pa tudi Pušnikove prve besede kažejo na to, da bo novi trener, ki bo prvi trening s fanti opravil že danes v Radomljah, takoj zavihal rokave. Na dopoldanskem zboru in novinarski konferenci je fantom že obljubil red, pot, kri in disciplino, nihče ne bo imel nikakršnih privilegijev.

"Rezultatsko nočem dajati nobenih obljub, lahko rečem le, da bomo delali trdo. Olimpijo sem spremljal tudi iz tujine, opazil sem mnoge stvari, nekaj reči sem že zasledil tudi tukaj. Disciplina bo na mnogo večji ravni kot do zdaj, s tem pa ne mislim kritizirati dela mojih predhodnikov. O njih me ne boste slišali govoriti, nočem si ustvarjati sovražnikov, ki jih nimam," so bile prve besede Pušnika, ki je potrdil, da ni potreboval veliko časa, da je sprejel ponudbo Olimpije.

"Olimpija je velik klub. Mogoče trenutno ne, predvsem tu mislim na pogoje dela, a verjamem, da bodo vodstvo kluba, Mestna občina Ljubljana in mediji poskrbeli, da se bodo razmere za trening izboljšale. Z vodstvom kluba sem se hitro dogovoril, pogajanja so bila kratka. Sem pa vseeno nekaj časa razmišljal, predvsem zaradi odlične ponudbe, ki sem jo imel iz tujine. V tujini se sicer odlično zasluži, a pretehtala so imena Olimpija, Ljubljana, Slovenija, saj si želim biti več časa z družino. Tu pa so še odličen projekt, visoke klubske ambicije in izziv. Naj mi nihče ne zameri, ampak slabše, kot je bilo, ne more biti. Ne bom rekel kot kakšen politik: dajte mi 100 dni, vsi vemo, da trenerja drži le rezultat, ne bom pa tako neumen, da bom rekel, da bomo mi že od začetka igrali svetovni nogomet, bomo pa se trudili in se temu poskušali približati. Ne bomo grozili močnemu Mariboru, o njem ne bo odvečnih besed, moram pa reči, da se moramo pred Mariborom približati komu drugemu."

Pušnik si želi, da bo njegova ekipa tekla več kot doslej, zaveda se, da bo moral popraviti obrambo, brez katere ni ničesar. "Fantje bodo 'švicali'. Menim, da so sposobni več, kot so do zdaj kazali. Ne bo namišljenih zvezd, ne bo vmešavanja raznoraznih managerjev, ki jih že zdaj prosim, da me pustijo na miru. Tudi nekaterih igralcev več ne bo. Profesionalnost bo morala biti na visoki ravni," napoveduje Pušnik, ki o igralskem kadru še ne želi govoriti. Tako kot ne tudi direktor Stojić, ki meni, da mora biti nakup okrepitev daljši proces. Je pa že potrdil, da v ekipi ostaja Andraž Šporar, ki naj bi na odhod v tujino še nekaj časa počakal.

Moštvo, ki nima svojega domicila, bo do konca tedna treniralo v Ljubljani in okolici, nato pa bo odšlo na priprave. Mladim reprezentantom pa bo trener vendarle namenil nekaj več počitka, da si pred napornim delom napolnijo baterije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.