Šport > Nogomet
238 ogledov

Obstajal je 97 let, pred petimi igral v Evropi

Lokeren Profimedia
Po skoraj sto letih obstoja je zgodbe konec.

Belgijsko sodišče je razglasilo bankrot Lokerena, ki je tako praktično prenehal obstajati. Klub je bil ustanovljen leta 1923, še pred petimi leti pa je nastopal v Evropski ligi po zaslugi zmage v belgijskem pokalnem tekmovanju. Tega je Lokeren osvojil v letih 2012 in 2014, najboljšo uvrstitev v prvenstvu pa je zabeležil v sezoni 1980/81, ko je bil drugi.

Klub je pokopal dolg, ki je znašal pet milijonov evrov, v predvidenem obdobju pa ga ni uspel sanirati. "Na mojo veliko žalost moram priznati, da navkljub velikemu trudi, nismo uspeli najti vlagatelja," je sporočil predsednik Lokerena Louis De Vries.

Klub je sicer leta 2019 izpadel v drugo belgijsko ligo. Slovenskim ljubiteljem nogometa je znan predvsem po tem, da je zanj nastopal tudi nekdanji član zlate generacije slovenskega reprezentančnega nogometa. Mladen Dabanović je za belgijski klub branil od leta 1999 do 2004.

Lokeren je po slovaški Žilini, za njo je nastopal Dare Vršič, drugi vidnejši nogometni klub v Evropi, ki ga je čez rob potisnila epidemija koronavirusa.

MŠK Žilina Posledice Šport V stečaj zaradi koronavirusa že prvi klub
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.