Šport > Nogomet
33 ogledov

Obtožbe: Turki poškodovali igrišče

juventus galatasaray zelenica Eurosport
Italijanski Tuttosport poroča, da naj bi oskrbovalci igrišča na stadionu Türk Telekom Arena pred obračunom z Juventusom namerno poškodovali zelenico.

Galatasaray si je z zmago v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov priigral vstopnico za drugi del tekmovanja, torinski Tuttosport pa poroča, da si je turška ekipa napredovanje na račun Juventusa zagotovila na nedovoljen načun.

Srečanje na Türk Telekom Areni je z golom v 85. minuti odločil Wesley Sneijder, po koncu obračuna pa sta tako Antonio Conte (Juventus) kot Roberto Mancini (Galatasaray) priznala, da tekme ne bi smeli odigrati.

''Sodnik je včeraj prekinil tekmo, ker je bila nevarna, danes pa ni bila? To ni nogomet,'' se je jezil Conte, Mancini pa je dodal: ''Včeraj je bilo praktično nemogoče igrati, ker se je igrišče spremenilo v ledeno ploščo. Danes sem pred delegatom Uefe rekel, da morda ne bi igrali. Strinjam se s Contejem – to je bila 'smešna' tekma in potrebno je bilo nekaj sreče.''

Uničili italijansko polovico?

Tuttosport je objavil fotografije, ki naj bi dokazovale, da so se oskrbovalci igrišča posvečali le polovici, na kateri je napadal Juventus. Italijanski časnik trdi, da so Turki z grabljami namerno poškodovali napadalno polovico Stare dame in ji s tem onemogočili enakovredne pogoje za igro.

Juventus zdaj čakajo tekme v Evropski ligi, kjer se bo poskušal prebiti do finala, ki bo potekal na njegovem domačem stadionu v Torinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.