Šport > Nogomet
6 ogledov

Obtožena zlorabe moči in podkupovanja

zoran mamić EPA
Hrvaško tožilstvo je brata Mamić, Zdravka in Zorana, obtožilo zlorabe moči in podkupovanja.

Nekdanjega šefa hrvaškega nogometnega prvoligaša Dinama iz Zagreba Zdravka Mamića in njegovega brata Zorana, trenerja ekipe, katere član je tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, je hrvaško tožilstvo obtožilo zlorabe moči in podkupovanja.

Hrvaški protikorupcijski urad Uskok je objavil, da sta ob Mamićih obtožena še eden nekdanjih direktorjev kluba Damir Vrbanović in davčni inšpektor Milan Pernar.

V obtožnicah je navedeno, da so nepravilnosti hrvaškega nogometnega prvaka oškodovale za skoraj 116 milijonov kun (15,5 milijona evrov), državni proračun pa za 12 milijonov kun.

Večino denarja - več kot 12 milijonov evrov - sta Mamića pridobila nelegalno s fiktivnimi pogodbami ob prestopih nogometašev. 

Zdravko Mamić, ki velja za najmočnejšega človeka v hrvaškem nogometu, je odstopil s svojega položaja februarja, dejal pa je, da bo ostal svetovalec kluba. Šestinpetdesetletnik vztrajno ponavlja, da so te preiskave politično motivirane z namenom uničiti Dinamo in družino Mamić.

Mamić je postal izvršni predsednik Dinama leta 2011, v klubu pa je bil v vodstvenih strukturah od zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Dinamo je sicer blizu novega, enajstega zaporednega naslova prvaka, tri kroge pred koncem ima štiri točke prednosti pred Rijeko.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.