Šport > Nogomet
16 ogledov

Oče zaplenil potni list svojemu sinu

jurgen klopp EPA
Crvena zvezda in Liverpool sta se dogovorila za prestop 19-letnega Marka Grujića, dogovor med kluboma pa ogroža nogometašev oče, ki je sinu odvzel potni list.

Goran Grujić, oče vezista beograjskega velikana Marka Grujića, nasprotuje prestopu na Otok, saj meni, da želi Crvena zvezda njegovega sina izriniti iz kluba za dosego finančne koristi.

Srbski nogometni klub je sprejel ponudbo Liverpoola, ki je pripravljen za 19-letnika odšteti pet milijonov funtov oziroma slabih sedem milijonov evrov. Grujić bi se moral v sredo zglasiti na Anfieldu, kjer bi opravil zdravniški pregled, a njegov oče je imel drugačne načrte.

''Ne bom jim dovolil, da uničijo mojega fanta. Govorim o ljudeh, ki vodijo Crveno zvezdo. Vsi so jim obrnili hrbet, ker so zapravili ves denar, zdaj pa rešitev vidijo v Markovem prestopu. Iz tega razloga se nad njim vrši takšen pritisk. Desetkrat na dan ga kličejo po telefonu in mu prigovarjajo, naj podpiše pogodbo,'' je povedal Goran.

''V srbskih medijih krožijo govorice, da ga čaka številka osem Stevena Gerrarda, da ga je Klopp osebno poklical, da se mu obetajo milijoni in milijoni. Pritisk se izvaja tudi v garderobi. Očitno je vodstvo igralce, ki čakajo na plače, prepričalo, da je njihovo plačilo odvisno od tega prestopa,'' je dodal Grujić starejši in zanikal, da so se z Liverpoolom pogovarjali o prestopu.

''Prišli so ljudje iz Udineseja in Anderlechta. Nismo se pogovarjali o prestopu, želeli so le spoznati Marka, da bi videli, kako razmišlja. To je vse, samo pogovor,'' je pojasnil Grujić in dodal, da njegov sin ne gre nikamor, saj mu je odvzel dokumente.

''Kar naenkrat se je pojavila zgodba o Liverpoolu. Lahko rečem le to, da je potni list pri meni. Zagotavljam vam, da Marko ne gre nikamor. S Crveno zvezdo je na poti, da postane državni prvak. Logično je, da bo leta 2016 dražji, a veliko ljudi si želi, da bi se prestop zgodil prej, ker hočejo denar. Vse to je zapakirano kot čudovite jagode s smetano, saj je Marko še otrok. A realnost je drugačna,'' je prepričan jezni oče mladega nogometaša.

Crvena zvezda pragmatično

V taboru srbskega kluba so priznali, da je prestop finančno motiviran. ''Vsi v Crveni zvezdi si želimo, da bi Marko ostal naslednjih 10 let, a finančna situacija narekuje, da je treba sprejeti drugačno odločitev. Liverpool bo denar nakazal takoj, nogometaš pa bo ostal pri nas do poletja, zato bomo Liverpoolu plačali 730.000 funtov, saj želimo spoštovati željo očeta, da Marko ostane do julija,'' so sporočili iz Beograda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.