Šport > Nogomet
11 ogledov

"Od Keka se lahko veliko naučimo"

Matjaž Kek Rijeka trening EPA
Pred nedeljskim derbijem na splitskem Poljudu je trener vodilnega Hajduka Damir Burić poln pohval na stratega drugouvrščene Rijeke Matjaža Keka.

"Rijeka je resen klub, ki ima zelo dobro moštvo. To zasedbo odlično vodi Matjaž Kek, ki je pravi strokovnjak in moj športni rival," je pred nedeljskim medsebojnim obračunom vodilnih zasedb hrvaškega prvenstva, ki ju trenutno loči le točka, povedal trener splitskih "bilih" Damir Burić.

"Dobro je, da so v našem nogometu strokovnjaki, ki lahko prispevajo nekaj več. Kek me je navdušil s simpatično potezo na zadnji tekmi proti Dinamu, ko je stopil zraven trenerja Dinama Zorana Mamića, ki je prekoračil prostor namenjen trenerjem. S tem je Kek pokazal pravi športni duh. Tako kot na zadnji tekmi med Hajdukom in Rijeko, ko je mirno pospravil del stola, ki je s tribune poletel proti njemu."

"Od Keka se vsi lahko veliko naučimo," je slavospev slovenskemu strategu na klopi Rijeke zaključil Burić, ki se nadeja, da bi se njegovo moštvo z nedeljsko zmago še bolj utrdilo na vrhu lestvice.

Rijeko čaka poln Poljud

Nekdanji slovenski selektor upa, da bodo njegovi varovanci preživeli pekel Poljuda: "Čaka nas tekma z vodilno ekipo prvenstva. Rivalstvo med kluboma je veliko, stadion pa bo zagotovo poln. Ob vsem navedenem ni potrebno iskati dodatne motivacije. Upam, da bomo odigrali dobro tekmo in iztržili pozitiven rezultat. Hajduk je z okrepitvami naredil dobro delo in prišel do prvega mesta."

Komentarjev 1
  • blueone 12:02 31.oktober 2015.

    Kek je legenda...eden izmed boljših trenerjev nasploh!