Šport > Nogomet
29 ogledov

Odhaja domov po uspešni presaditvi jeter

Erica Abidal Reuters
Francoski nogometaš Eric Abidal, ki brani barve španske Barcelone, je dobil zeleno luč za odhod iz bolnišnice. Abidalu so marca lani odkrili tumor na jetrih in ga odstranili, 10. aprila pa so francoskemu reprezentantu opravili presaditev jeter.

Na željo Abidalove družine se je njegov klub odločil, da ne bo dajal dodatnih informacij o njegovem zdravstvenem stanju, bo pa branilec moral hoditi na redne preglede v bolnišnico.

''Glede na naravo procesa okrevanja bo moral Abidal redno hoditi na zdravniške preglede,'' so zapisali v zdravniškem poročilu. Dvaintridesetletni Francoz je presaditev prestal pred dobrim mesecem dni. Lani so mu iz jeter že odstranili tumor, nato pa se je že čez dva meseca vrnil in z Barcelono slavil osvojenih naslov v Ligi prvakov. Njegovo ekipo pred koncem letošnje sezone čaka še ena tekma, in sicer finalni obračun kraljevega pokala proti Athleticu Bilbau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.