Šport > Nogomet
480 ogledov

Odigrali tekmo kljub 19 potrjenim okužbam

Šport: "Ljudje, ki so bili cepljeni, se lahko ponovno okužijo, ker ..." - Nogomet koronavirus žoga maska Profimedia
Flamengo, kjer so zabeležili več kot 30 okužb med igralci in strokovnim kadrom, je bil prisiljen poseči po mladih rezervnih igralcih.

Brazilsko sodišče je odločilo, da se lahko tekma tamkajšnje prve nogometne lige med kluboma Flamengo iz Rio de Janeira in Sao Paolo Palmeiras odigra kljub 19 igralcem, ki so bili pozitivni na novi koronavirus. Tekma pred omejenim številom gledalcev na stadionu Allianz Parque v Sao Paulu se je končala z neodločenim izidom 1:1.

Odločitev sodišča je prišla zgolj deset minut pred začetkom tekme. Obe ekipi sta razsodbo pričakali na igrišču. Strokovno vodstvo Flamenga je bilo prisiljeno vpoklicati vrsto nujnih zamenjav, mlajših od 20 let, ter vseeno iztržilo remi.

Tekma se skoraj ni zgodila. V soboto je delovno sodišče zvezne države Rio de Janeiro prepovedalo tekmo in presodilo, da je nemogoče zagotoviti, da še več igralcev in trenerjev in funkcionarjev Flamenga ni okuženih.

Toda brazilska nogometna zveza se je pritožila, češ da gre pri izbruhu v Flamengu za osamljen incident, ki ga ni mogoče pripisati brazilskemu nogometnemu prvenstvu.

Zvezni sodnik Vieira de Mello Filho je presodil, da je sodišče v Riu "preseglo meje svoje pristojnosti", glede na to, da je bila tekma na sporedu v Sao Paulu.

Flamengo je bil prisiljen poseči po mladih rezervnih igralcih tudi na tekmi proti ekvadorskemu klubu Barcelona v torek v južnoameriškem prvenstvu pokal libertadores, potem ko je bilo sedem igralcev pozitivnih na novi koronavirus. Brazilski klub je zmagal z 2:1.

Poleg 19 okuženih igralcev je bilo pozitivnih še 17 uslužbencev, članov trenerskega in vodstvenega štaba v Flamengu, med njimi španski trener Domenec Torrent in predsednik kluba Rodolfo Landim.

Brazilija je po številu smrtnih žrtev pandemije novega koronavirusa takoj za ZDA, zabeležili so jih več kot 140.000.

Brazilija je bila prva južnoameriška država, v kateri so junija nadaljevali nogometno prvenstvo po trimesečnem premoru zaradi pandemije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.