Šport > Nogomet
1466 ogledov

Odigrana tekma z gledalci: je to res nova virusna bomba?

nogomet twitter
Kluba odigrala lokalno tekmo, pristojni zgroženi.

Francoska javnost je v šoku zaradi tekme, ki je bila v nedeljo odigrana v okolici Strasbourga, dvoboj med lokalnima kluboma Neuhof in Hautepierre pa si je v živo ogledalo okoli 400 gledalcev. Ti so celo slavili z vdorom na zelenico. Občinska policija je hitro reagirala, a tekme ni mogla preprečiti.

"Neumnost in neodgovornost lahko pripeljeta do katastrofalnega zdravstvenega položaja v naši regiji. Naše področje in medicinsko osebje ne potrebujejo nove drame," je francoskim medijem dejal župan Strasbourga Serge Oehler. "Imamo videoposnetke, vse bomo preverili, zagotovo bo prišlo do kazni," je še dodal.

Tekma je bila odigrana na stadionu Paco Meteo, z njim upravlja športna organizacija JS Koenigshoffen. Njen predsednik Francois Marcade je izjavil, da je bil stadion uporabljen brez odobritve: "To, kar se je zgodilo, je absolutno nesprejemljivo. V šoku sem. Prepričan sem, da nihče pri nas ni odobril ali spodbijal takšno zbiranje ljudi."

Profesor Gilbert Deray, zdravnik pariške bolnišnicePitie-Salpetriere, je izjavil, da ga je strah novega izbruha primerov koronavirusa. "To je bilo popomnoma nerazumno. Virus je še vedno prisoten, takšen dogodek pa lahko predstavlja mini virusno bombo."

Vodilni možje francoskega nogometa so sicer že zaključili sezono in tako nasprotovali razmišljanju v Uefi. Prvoligaški naslov je po 28 odigranih kolih od 38 pripadel PSG, drugouvrščeni Marseille bo igral v ligi prvakov, v drugoligaško konkurenco pa se selita Amiens, kjer je trener Luka Elsner, in Toulouse. Ni še znano, če bosta odigrana finale ligaškega pokala (PSG - Lyon) in pokala (PSG - Saint-Etienne).

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.