Šport > Nogomet
257 ogledov

Legendarni vratarji izbrali najboljšega vseh časov

buffon Epa
Kolegi Buffona izglasovali za najboljšega nogometnega vratarja v zgodovini.

Italijana Gianluigija Buffona je 18 znanih vratarjev, ki so sodelovali v anketi italijanskega športnega dnevnika Gazzetta dello Sport, izglasovalo za najboljšega čuvaja mreže vseh časov.

V anketi so sodelovali Nemec Manuel Neuer, Danec Peter Schmeichel, Italijan Dino Zoff, Belgijec Michel Preud'homme, Brazilec Julio Cesar, Španec Santiago Canizares, Madžar Gabor Kiraly, Kamerunec Thomas N'Kono, Poljak Jerzy Dudek, Turek Rustu Recber, Rus Vjačeslav Malafejev, Šved Thomas Ravelli, Avstrijec Alex Manninger, Francoz Bernard Lama, Grk Antonis Nikopolidis, Urugvajec Fernando Muslera, Mehičan Jorge Campos in Nizozemec Jan Jongbloed.

Buffon, legenda Juventusa, je v anketi dobil sedem glasov, za njim sta se uvrstila Rus Lev Jašin s petimi in Buffonov rojak Dino Zoff z dvema glasovoma.

žoga nogomet Legenda: Šport "Dokončati moram srednjo šolo, ta stari mi težijo že 30 let"

Po en glas so dobili Gordon Banks (Anglija), Iker Casillas (Španija), Sepp Maier (Nemčija), Ladislao Mazurkiewicz (Urugvaj), Rogerio Ceni (Brazilija), Claudio Taffarel (Brazilija) in Peter Schmeichel (Danska).

"Gigi je neverjeten. Vedno mi je bil vzor. Ne samo na terenu, ampak tudi z obnašanjem izven njega," je dejal vratar Bayerna in nemške reprezentance Manuel Neuer.

Komentarjev 2
  • simonxy 23:18 27.maj 2022.

    Van Der Saar je bil z naskokom najboljši vratar-Buffon mu do gležnjev ne seže. Očitno so to izbori kar nekaj.

  • radsemastimzmesom 13:31 03.januar 2021.

    Kaj pa Edwin van der Saar, Gianluca Pagliuca, Oliver Kahn, Koepke, Jorge Campos, Higuita, Ceni, ...??