Šport > Nogomet
36 ogledov

Odločeni, da odkrijejo vzrok smrti Morosinija

Morosini EPA
Zdravniki bodo danes opravili obdukcijo v soboto nesrečno preminulega Piermaria Morosinija. "Smo v nogometnem svetu. Želimo vedeti, kaj se je dogajalo v telesu našega nogometaša in zakaj se je to zgodilo," je dejala Cristina Todeschini.

Zdravniki bodo danes opravili obdukcijo pokojnega nogometaša Livorna, Piermaria Morosinija, ki je na sobotni tekmi proti Pescari umrl zaradi srčnega zastoja. Natančni vzrok smrti in celotno obdukcijsko poročilo bodo podali čez 60 dni.

Morosini se je v 31. minuti sobotne tekme 35. kola italijanske Serie B med Livornom in Pescaro zgrudil sredi travnate površine. Po poročanju nekaterih medijev naj bi na zelenici doživel kar tri zaporedne infarkte. Uro in pol kasneje so ga razglasili za mrtvega.

"Smo v nogometnem svetu. Želimo vedeti, kaj se je dogajalo v telesu našega nogometaša in zakaj se je to zgodilo," je bila stroga predstavnica italijanskega drugoligaša Cristina Todeschini, v nadaljevanju pa dodala: "Nekateri klubi in zveza predlagajo in zahtevajo svoje strokovnjake, vendar menimo, da je odločitev družine o izbranih strokovnjakih pravilna. Upamo, da bodo obdukcijske ugotovitve pripomogle k večji zdravstveni varnosti športnikov v prihodnje."

Nekaj ostrih kritik je bilo izrečenih tudi na račun napačno parkiranega avtomobila mestne policije, ki je oviral prihod zdravstvene enote na igrišče. Avtomobilu so morali razbiti sprednjo šipo in ga umakniti na silo. Župan Pescare je v soboto zagotovil, da so že sprožili preiskavo, s pomočjo katere bodo ugotovili, ali je za tragičen razplet morda odgovoren prav policist v napačno parkiranem vozilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.