Šport > Nogomet
35 ogledov

"Odločitev je bila zelo težka"

Robert Berić EPA
Slovenski napadalec je podpisal štiriletno pogodbo s francoskim St. Étiennom. ''Odločitev je bila vse prej kot lahka,'' je dejal Robert Berić.

Nekdanji nogometaš Sturma, Maribora, Interblocka in Krškega Robert Berić, ki se je lani preselil k dunajskemu Rapidu, bo svojo kariero nadaljeval v Franciji. Prestop je vreden šest milijonov evrov, Krčan pa je podpisal štiriletno pogodbo.

''Odločitev je bila vse prej kot lahka. Pri Rapidu sem se vedno zelo dobro počutil. Zahvaljujoč igralcem in trenerskemu osebju sem močno napredoval. Toda kot profesionalni nogometaš stremim k športnemu in finančnemu napredku,'' je svojo odločitev utemeljil Berić in dodal: ''Odločil sem za selitev v Ligue 1. Verjamem, da bo Rapid tudi brez mene nadaljeval z dobrimi predstavami ib izpolnil zastavljene cilje v domačem prvenstvu in Evropi. Klubu v prihodnosti želim le dobro. Rad bi se zahvalil navijačem za njihovo izjemno podporo v zadnjih mesecih. Razumem, da so nekateri razočarani. Lahko jim sporočim, da bo Rapid vedno v mojem srcu.''

Športni direktor Rapida Andreas Müller je priznal, da si Berićevega odhoda niso želeli, vendar so se naposled vdali želji nogometaša. ''V zadnjih mesecih in tednih smo dobili zanj kar nekaj konkretnih ponudb. Večkrat smo se pogovarjali z njim in njegovimi svetovalci. Želeli smo, da bi še naprej igral za našo ekipo. Na žalost ni verjel, da je obstanek v Rapidu najboljša izbira zanj. Iz Francije je dobil veliko boljšo ponudbo. Rad bi poudaril, da je Robert Berić veliko naredil za ta klub,'' je povedal Müller, ki ni želel razkriti natančne številke prstopa: "Dogovor nas zavezuje k molku."

"Dejstvo je, da so finančni pogoji v velikih ligah kot je tudi Francija, boljši kot pri nas. Robertu v nadaljevanju kariere želim le najboljše. Za Rapid se je vselej trudil dati 100 odstotkov, ohranili ga bomo v lepem spominu," pa je ob odhodu Slovenca za klubsko stran dejal trener Dunajčanov Zoran Barišić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.