Šport > Nogomet
29 ogledov

''Odnos z Van Gaalom se je spremenil''

robin van persie EPA
Nizozemski napadalec je trenerja Louisa van Gaala obtožil, da mu po poškodbi gležnja ni ponudil prave priložnosti za vrnitev začetno postavo Manchester Uniteda.

Robin van Persie se je po koncu letošnje sezone preselil v Fenerbahče, potem ko je pod vodstvom rojaka Louisa van Gaala izpadel iz začetne enajsterice Manchester Uniteda.

robin van persie | Avtor: EPA EPA
Nizozemec je v zadnjih treh mesecih, ki jih je preživel na Old Traffordu, zaigral na vsega štirih tekmah. Ko so rdeči vragi aprila gostovali na Stamford Bridgeu in ga Van Gaal pri zaostanku z 0:1 ni poslal na zelenico, je Van Persie prvič začutil, da se njegov čas izteka.

''To je bil eden od znakov, da se stvari ne premikajo v pravo smer,'' je povedal v pogovoru za Sunday Times. ''Prosil sem, da bi lahko igral z rezervami in pridobil nekaj minutaže, nato pa sem se ponovno znašel na klopi. Odnos med mano in Louisom se je spremenil, kar so opazili tudi drugi ljudje v klubu, a ostal sem profesionalen. Takrat si nisem mislil, da bom odšel. Bouchra (žena, op. a.) je bila zadovoljna. Otroci so bili zadovoljni. Bil sem srečen v Manchestru,'' je povedal Van Persie.

''Še vedno sem razmišljal o tem, da bom po koncu počitnic začel znova. V preteklosti si je glede mene že premislil. Ko je prevzel Nizozemsko, mi je rekel: 'Ti si tretji napadalec'. Odvrnil sem: 'O...K...', vendar sem se boril in postal prvi ter obenem tudi kapetan,'' je dodal 31-letnik.

''Toda, ko sem se vrnil, boj ni bil več pošten. Nisem imel možnosti, da bi se boril za povratek. Pošiljal me je na igrišče številka dve. Jaz sem zrel nogometaš. Nisem neumen. Nisem bil jezez ali čustven. To je del nogometa, del življenja. Louisa sem spoznal kot selektorja reprezentance in kot trenerja kluba. Obstaja razlika,'' je sklenil Van Persie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.