Šport > Nogomet
1607 ogledov

Odpisal kontrolko, nato se zapisal v zgodovino angleškega nogometa

Harvey Elliot Reševalni pas/Twitter
Poteza za zgodovino angleškega nogometa. Srbski trener Fulhama Slaviša Jokanović je na tekmi ligaškega pokala proti Millwallu v igro poslal 15-letnega Harveya Elliota.

Torkove tekme angleškega ligaškega pokala je zaznamoval izpad Manchester Uniteda proti Derby Countyju, katerega vodi legendarni Frank Lampard, ki je popolnoma zasenčil dejstvo, da je za londonski Fulham, katerega vodi srbski trener Slaviša Jokanović, debitiral petnajstletnik.

Fulham je v gosteh v drugem delu mesta uspel streti Millwall s 3:1, Jokanović pa je v 81. minuti s svojo potezo navdušil mnoge navijače Cottagersov, ko je v igro poslal golobradega Harveya Elliota, najmlajšega debitanta v zgodovini angleškega nogometa.

Elliot je za člane na uradni tekmi zaigral s 15 leti in 174 dnevi, s čimer je premagal dosedanjega rekorderja Ashleya Chambersa, ki je za Leicester City debitiral s 15 leti in 203 dnevi.

"Kvalitetno je podajal žogo, pokazal je svojo hitrost. Verjamem, da je pred njim svetla prihodnost," je premierni nastop mladega Elliota opisal Jokanović ter izpostavil zanimivost, da je Elliot na dan svojega debija v šoli še moral odpisati kontrolno nalogo.

"V sredo zjutraj mora v šolo, v torek, na dan tekme, pa je imel še kontrolno nalogo. Takrat sploh še ni vedel, da bo v ekipi za gostovanje pri Millwallu, nisem ga želel obremeniti še s tem. Ponudil sem mu priložnost, da stestira sam sebe na tem nivoju. Ne vem, če bom zgrešil, če rečem, da je bil aroganten in pozitiven na igrišču. Ta deček ima karakter, sam mi je povedal, da mi želi pokazati, da je dober igralec," je gostovanje Elliota na "The Denu" opisal Jokanović

Harvey Elliot | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Po angleških zakonih Elliot sploh še ni dovolj star, da bi podpisal profesionalno pogodbo, zanj pa so že pokazali zanimanje pri Barceloni, Chelseaju, Borussii Dortmund ter Mnachester Cityju. Med reprezentančno pavzo je tudi že opravil kratke priprave s člansko ekipo v Španiji.

Angleški mediji so že izpostavili par zanimivosti povezanih z Elliotovo mladostjo. Ko je Wayne Rooney debitiral za angleško reprezentanco, je bil Elliot star dva meseca ter se sploh še ni rodil, ko je Brazilija nazadnje osvojila Svetovno prvenstvo. Ko je Arsenal nazadje postal angleški prvak, pa je imel eno leto.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.