Šport > Nogomet
27 ogledov

Odpisani Čigrinski spet v Barceloni

Ukrajinec se je v Barceloninem dresu pojavil le 14-krat. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Dmitro Čigrinski je leta 2009 postal prvi Ukrajinec v Barceloni, in to za 25 milijonov evrov. Slabo leto za tem je branilec že prejel povratno vozovnico. V četrtfinalu Lige prvakov priložnost za "maščevanje".

Tako tekmo med Barcelono in Šahtarjem kot med Chelseajem in Man. Unitedom bomo jasno spremljali V ŽIVO. 20:45.

Branilec Šahtarja Dmitro Čigrinski ima pred dvobojem z Barcelono motivov več kot v izobilju. Poleg klasičnih, vezanih na sijajno vzdušje, velik klub, pomembno srečanje in navsezadnje nagrado v obliki novcev ima še enega, sila pomembnega. Nekoč, no, ne še tako dolgo nazaj, je tudi sam nastopal za Barcelono.

Dmitro Čigrinski je Barcelono ob prihodu leta 2009 stal kar 25 milijonov evrov, za prestop v obratno smer pa so Ukrajinci odšteli le med 12 in 15 milijonov! VEČ o tem ...

Čigrinski je avgusta 2009 postal prvi Ukrajinec, ki se je pridružil katalonskemu moštvu. Sledilo pa je bridko razočaranje. V vsej sezoni je zbral le 14 nastopov in sledila je vrnitev v Šahtar: "Moram priznati, da sem bil res razočaran. Barcelona je najboljši klub na svetu, jaz pa sem bil prepričan, da lahko igram v njem. Lahko je minilo, trener pa mi je dejal, da bi utegnila biti druga sezona zame lažja. Vendar so se stvari obrnile drugače in vrnil sem se v Ukrajino." Vseeno je 24-letnik zadovoljen s katalonsko ekskurzijo, še več, pravi, da je bila njena temna plat pomanjkanje minut.

Šahtar, zmagovalec zdajšnje Evropske lige leta 2009, zagotovo ni brez možnosti proti Barceloni. Posebej če mu bo s Camp Noua uspelo prinesti dober rezultat v Doneck, pravo nogometno orlovsko gnezdo. Rudarji tam namreč niso izgubili že kar 15 evropskih tekem! Še več, dobili so vse štiri zadnje tekme LP z gol razliko 8:1! V osmini finala so denimo Romo odpihnili s skupnim izdidom 6:2

"Spodbuda s tribun je na novem stadionu Donbass Areni mnogo bolj slišna kot na starem olimpijskem. Ne morem reči, da gre ravno za božjo roko nad nami, ampak dejansko nam občinstvo na stadionu da krila. Upam, da bomo podaljšali zmagovalni niz," je doneckovsko čarobnost orisal dolgolasi branilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.