Šport > Nogomet
12 ogledov

Odprt lov na Domžale

stojanovic7_gk_spo_180608_teaser Žurnal24 main
V šestem kolu prve slovenske nogometne lige bosta na sporedu dva lokalna derbija. Za štajerski primat se bosta udarila Celje in Maribor, ranjeni Interblock pa gosti državne prvake iz Domžal.
 

PrvaLiga Telekom, pari 6. kola

Sobota:
MIK CM Celje: Maribor (20.00)
Nedelja:
Nafta : Hit Gorica (17.00)
Primorje : Rudar V. (17.00)
L. Drava : Koper (17.00)
Domžale : Interblock (19.00)

Bolj vroče bo na severovzhodnem obračunu, saj tako Celje kot Maribor lovita vodilne Domžale, gre pa se tudi za štajerski primat. Slovenski prvaki z brega Kamniške Bistrice bodo doma poskušali podaljšati Interblockovo agonijo in zmagovalno sušo, ki traja od devetega aprila. Celjski strateg Slaviša Stojanović po dobrem začetku sezone nato tri tekme ni okusil zmage, hiba njegovih grofov pa so predvsem zadnje minute. "Ne gre za smolo, to je trenutno znanje, ki ga premoremo. Stvari se ne spremenijo čez noč, treba bo delati," je odločen Stojanović, ki dodaja: "Gre za lokalni derbi, kar tekmi daje dodatno vrednost. V tekmo gremo z veliko motivacije, z željo doseči čim več."

 
 

Ne gre za smolo, to je trenutno znanje, ki ga premoremo. Stvari se ne spremenijo čez noč, treba bo delati.

Slaviša Stojanović

 
Za tango bo poskrbljeno, saj bosta imela pravico nastopa oba Argentinca: Carlos Alberto Chacana (eno sezono je igral tudi za River Plate) in Oscar Lisandro Sacripanti . "Takšni nakupi so zelo delikatni, saj vedno obstaja možnost, da se stvari ne izidejo tako, kot si želiš. Njihov življenjepis in dejstvo, v katerih klubih so igrali, ter nenazadnje tudi dnevi, ki so jih preživeli na treningih pri nas, nam dajejo upanje, da smo se odločili pravilno. Seveda pa moramo upoštevati, da je to druga kultura, prvič sta v Sloveniji in lahko se tudi zgodi, da se ne znajdeta pri nas," o novih okrepitvah pravi dvakratni slovenski prvak.


Interblock je po petih kolih prikovan na zadnje mesto lestvice. © SPS

 
Interblock išče pot z dna
Po katastrofalnem startu v novo sezono bodo ljubljanski milijonarji srečo iskali v Domžalah. Italijanskega stratega Alberta Bigona čaka še veliko dela, morda celo več, kot si je pred povratkom iz penzije lahko mislil. Na preostalih srečanjih bo zanimivo v Lendavi, kjer gostuje HiT Gorica. Domači si ne bodo želeli ponoviti slabe predstave z Ljudskega vrta, Goričani pa so po treh zaporednih porazih , na katerih so prejeli tudi devet zadetkov, v precejšnjih škripcih. Tudi Koprčani so se na začetku sezone znašli v manjši rezultatski krizi, pot s spodnje polovice lestvice pa bodo v šestem kolu iskali na Ptuju, medtem ko se bo Rudar v Ajdovščini trudil nadgraditi svojo uspešno serijo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.