Šport > Nogomet
13 ogledov

Odšel še en velikan: Nesta končal kariero

Nesta Barcelona AC Milan Liga prvakov Maxi Lopez EPA
Nekdanji branilec italijanske nogometne reprezentance in član Lazia ter AC Milana Alessandro Nesta se je po koncu sezone v ameriški ligi MLS odločil, da konča kariero.

Leto 1976 je bilo izjemno za italijanski nogomet. V večnem mestu so na svet privekali kar trije izjemni nogometaši – Alessandro Nesta, Marco Di Vaio in Francesco Totti –, prvi, nekdaj eden od najboljših evropskih branilcev, je v četrtek bogato športno pot sklenil pri severnoameriški ekipi lige MLS Montreal Impact. Pri 37 letih je najstarejši od "rimskega tria" tudi uradno sporočil, da nogometne čevlje obeša na klin, o čemer se je sicer šušljalo že dalj časa.

"Srečen sem, vendar je moje telo utrujeno, in mislim, da je po 20 letih igranja na visoki ravni napočil čas za slovo. Imel sem srečo. V karieri sem osvojil veliko trofej, a zdaj bom čas posvetil svoji družini," je ob slovesu v sredo dejal Nesta, ki se je poslovil z igranjem ob svojem "bratu" Di Vaiu, s katerim sta skupaj odrasla pri Laziu.

"Kariero sem začel z Marcom, ko sem imel osem let, in z njim jo bom tudi končal. Morda danes, ne vem. Morda naslednji mesec," je pred tedni neizbežno slovo napovedal Nesta.

Ne bo prevzel Impacta

Kariero je začel pri mladinskem klubu US Cinecittà in nadaljeval pri Laziu ter z njim leta 2000 osvojil scudetto, nato pa je deset let igral za AC Milan, s katerim je osvojil dva naslova v Ligi prvakov (2003, 2007) in dva naslova italijanskega prvaka (2004, 2011). Za reprezentanco je zbral 78 nastopov in se leta 2006 veselil tudi naslova svetovnega prvaka. Italijan je odločno zavrnil namigovanja, da naj bi postal trener Impacta v novi sezoni:

"Tudi sam sem slišal govorice, a ne držijo; Impact ima dobrega trenerja. Sam nisem o tem govoril s klubom in od njega nisem ničesar zahteval. Zdaj bom živel v Miamiju in se izobraževal. Nato se bom preizkusil tudi kot trener, a še ne vem, kje."

Dokumentarec o Nestovi karieri (v italijanščini):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.