Šport > Nogomet
21 ogledov

Odstopi ali pa boš odpuščen

Trener Cardiff Cityja, Malky Mackay. Reuters
Malky Mackay najverjetneje ne bo več dolgo trener Cardiff Cityja, saj je spor med njim in lastnikom kluba Vincentom Tanom po poročilih v otoških medijih dosegel vrelišče.

Malezijski poslovnež Vincent Tan, lastnik prvoligaša iz Walesa, naj bi trenerju Malkyju Mackayu v ponedeljek poslal e-pošto v kateri mu sporoča, da ima na voljo samo še dve možnosti; ali odstopi ali pa bo odpuščen. V klubu te trditve zaenkrat še zanikajo, usoda škotskega stratega pa bo znana že v kratkem.

Spor med Tanom in Mackayom se vleče že nekaj časa, povezan pa je predvsem z vplivom, ki ga želi Malezijec imeti v vseh segmentih delovanja kluba. Najprej je navijače kluba ujezil z menjavo klubskih barv in grba, nato je zamenjal športnega direktorja za neizkušenega sinovega prijatelja, pred časom pa se je razvedelo, da je v klub brez sogasja trenerja pripeljal našega Etiena Velikonjo.

Tan na drugi strani Škota, ki klub vodi od junija 2011 krivi, da je v poletnem prestopnem roku zapravil 15 milijonov funtov več, ko je bilo dogovorjeno, prav tako pa mu ni všeč stil igre in niti rezultati, ki so, roko na srce, povsem spodobni za klub, ki se je šele pred kratkim prebil v Premier ligo. Kako se bo končala zgodba in kdo bi lahko zamenjal trenerja, ki je klubu uresničil sanje se še ne ve, vprašanje pa je tudi kakšne posledice bi to lahko nosilo v boju za obstanek Cardiffa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.