Šport > Nogomet
13 ogledov

Odstopil trener Nove in Brečka

Žurnal24 main
Zaradi slabih rezultatov in posledično grožnje z izpadom v drugo nemško ligo je Frank Schaefer nepreklicno odstopil kot trener FC Kölna, za katerega igrata Milivoje Novaković in Mišo Brečko.

Moja dolžnost je, da sprejmem najboljšo odločitev za klub.
Frank Schaefer
Slovenska reprezentanta Milivoja Novakoviča in Miša Brečka bo na zadnjih treh tekmah vodil dosedanji športni direktor Volker Finke. To je že druga zamenjava trenerja v tej sezoni pri Kölnu, potem ko je moral oktobra oditi Hrvat Zvonimir Soldo. "Moja dolžnost je, da sprejmem najboljšo odločitev za klub. Glede na zadnje rezultate in predvsem na način, kako so igralci igrali, sem se odločil, da je potrebna urgentna sprememba. Spoznal sem, da ekipi ne morem pomagati tako, kot bi ji ta hip moral, zato odhajam," je odločitev pojasnil Frank Schaefer.

Köln se trenutno nahaja na 15. mestu Bundeslige s tremi točkami prednosti pred Wolfsburgom, ki drži zadnje mesto, ki ne vodi neposredno v drugo ligo, temveč v kvalifikacije s tretjeuvrščenim klubom iz druge lige. Do odstopa je prišlo le tri dni po tem, ko so neznanci na športnem objektu Kölna pustili grafit z grozečim sporočilom: "Če izpadete iz lige, vas bomo pretepli do smrti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.