Šport > Nogomet
28 ogledov

Odvisnost ga je stala mesta v ekipi

max kruse EPA
Nemški napadalec Max Cruse je zaradi hazardiranja in zasvojenosti z Nutello ostal brez mesta v izbrani vrsti selektorja Joachima Löwa.

Kruse je v zadnjem tednu časopisne stolpce polnil iz povsem napačnih razlogov, zato se je Joachim Löw odločil, da ga preprosto črta s svojega seznama.

Kruse se je nedavno udeležil poker turnirja, na katerem je zaslužil 75.000 evrov. Priigrani denar je nato pozabil v taksiju in čeprav je vse skupaj prijavil policiji, denarja ni več videl. Vodilni možje kluba nad njegovim početjem niso bili pretirano navdušeni, zato so ga kaznovali še z dodatnimi 25 tisočaki.

V ozadju odločitve, da se 28-letnik začasno poslavlja od reprezentance, pa niso le igre na srečo, temveč tudi njegove prehranjevalne navade.

Kamen spotike je postala nogometaševa naklonjenost lešnikovemu namazu Nutelli, s katerim se je večkrat pregrešil, dokler ga ni na spornost njegovega početja opozoril športni direktor kluba Klaus Allofs. ''Naš cilj je, da igralci prikažejo optimalne predstave. Max bo moral popraviti nekatere stvari,'' je pojasnil direktor Wolfsburga.

Podobno je razmišljal tudi selektor. ''Potrebujemo igralce, ki so osredotočeni na nogomet in razumejo svojo vlogo vzornikov. Z Maxom sem se pogovarjal o tem, kaj pričakujem od igralcev tako na kot izven igrišča. Njegova dejanja v zadnjih tednih so bila neprofesionalna,'' je dodal Löw.

V Wolfsburgu očitno nimajo posluha za lahkomiselnost svojih nogometašev. Nedavno so napadalca Nicklasa Bendtnerja kaznovali z 2250 evri, ker je prespal budilko in zamudil na trening.

Komentarjev 2
  • primoz.g 00:06 24.marec 2016.

    Mene tud je zjebala nutela, sem hotu pake Kopitarju nazaj nosit pa ni ratal, se se vedno nažru nutele in sem ratu potem len k pička, mislm da bi bila tožba zelo smiselna, si mo zjebal karijero in to totalno ?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:09 23.marec 2016.

    Ne štekam zakaj je Nutella tako popularna med kakavovimi namazi ampak ok.