Šport > Nogomet
16 ogledov

Ognenovski na čelu "Azijcev"

Ognenovski in Kathryn Gill ob prejemu nagrade. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nogometna zveza Azije, med katere že nekaj časa spada tudi avstralska zveza, je razglasila najboljše nogometaše, trenerje in klube v letu 2010.

Najboljši nogometaš leta je postal Avstralec Saša Ognenovski, ki je svojemu južnokorejskemu klubu Seongnami Ilhwi, ki so ga razglasili za najboljši klub, pomagal k naslovu azijskega klubskega prvaka.

Na slavnostni prireditvi v Kuala Lumpurju je nagrado za najboljšo reprezentanco prejela Japonska, njenega selektorja Takešija Okado pa so razglasili za najboljšega trenerja. Pri ženskah je najboljša reprezentanca Avstralija, najboljša igralka je njena članica Kathryn Gill. Najboljši mladi igralec je Južnokorejec Jog Il Gwan, najboljša mlada igralka pa njegova rojakinja Yeo Min Ji.

"To je zame veliko priznanje, toda moram priznati, da so pravila te razglasitve, ki so zahtevala, da je dobitnik nagrade nujno prisoten na podelitvi, kontroverzna. Nekateri, ki so si nagrado prav tako zaslužili, so bili avtomatično izločeni," je dejal 31-letni nogometaš makedonskega rodu, ki je zbral en nastop v avstralski reprezentanci, cenil pa ga je tudi nekdanji selektor makedonske reprezentance Srečko Katanec. Povabil ga je na prijateljsko tekmo proti Moldaviji, na kateri pa ni zaigral.

Med 15 nominiranci za nogometaša leta so bili tudi član CSKA-ja Keisuke Honda, član Manchester Uniteda Park Ji Sung in član Evertona Tim Cahill, ki se zaradi klubskih obveznosti prireditve niso mogli udeležiti, zato niso mogli kandidirati za priznanje. Te je najboljšim podelil malezijski premier Najib Razak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.