Šport > Nogomet
5 ogledov

Okrepitve napovedujejo vijolično pomlad?

Tone Hrovatič hvali Zorana Pavloviča. Žurnal24 main
V anketi smo vas spraševali, kateri slovenski nogometni klub se je najbolj okrepil v prestopnem roku. Največ glasov ste namenili Mariboru.
Mariborčani bodo v drugi del sezone – prvega so končali na skromnem šestem mestu – krenili s precej prenovljeno ekipo. Športni direktor Zlatko Zahovič je poskrbel za številne okrepitve. Najprej je za nove moči poskrbel v zvezni vrsti, kjer bosta za kreacijo skrbela Nilton in Zoran Pavlovič , za ofenzivno plat igre in doseganje zadetkov pa bosta zadolžena Dalibor Volaš in Brazilec Marcos Tavares , ki je za slovenske ljubitelje nogometa za zdaj precejšnja neznanka.

Po vašem mnenju so najbolje trgovali v Mariboru. © Sportnet

 
"S Pavlovičem in Niltonom so v Mariboru povlekli pravo potezo," nam je o novostih v Ljudskem vrtu povedal slovenski agent Tone Hrovatič . "Zapomnite si, Pavlovič bo prvi igralec lige! Karakterno je sicer nekoliko bolj problematičen, je pa v pravih letih. Star je 30 let, tekaško je dovolj sposoben. Ima pa tisto, kar imajo pri nas zelo redki: gol lahko zabije s 30 metrov. Nevaren je s prostih strelov, kotov in je zelo zanesljiv izvajalec enajstmetrovk." Hrovatič se strinja tudi z naslednjim mariborskim nakupom, ki naj bi "šel skozi" poleti. "Bunderla naj gre čim prej v Maribor. Le tam se lahko dostojno razvije. Če bo ostal predolgo v Primorju, bo vaški posebnež."

Na drugo mesto ste postavili prvake iz Domžal , ki so napad okrepili z Borutom Semlerjem in Jožetom Benkom , v zvezni vrsti pa bosta nekaj drugačnega prinesla Jalen Pokorn in Alen Ćoralić . "V Domžalah ni pravih igralcev za tuje oglednike. Pred časom sem z belgijskimi in francoskimi agenti sicer gledal Elsnerja, vendar jih ni prepričal. Ni konkretnih igralcev, za katere bi lahko zagotavljal, da jim bo v tujini uspelo. Naše tržišče je izredno siromašno."

Dragan Skočić je zadovoljen z ekipo Interblocka. © SPS

 
Na tretjem mestu so pristali nogometaši Interblocka, ki so na novo sestavili osrednjo vezno vrsto, kjer bosta za uporabne žoge in razgradnjo nasprotne igre skrbela Dejan Grabič in Darijan Matič , ki sta z novo ekipo že opravila priprave v sončni Španiji. "V Isli Caneli smo bili deležni izjemnih vremenskih pogojev, ki so omogočali nemoteno delo, celotne priprave so dosegle svoj namen," je o španski avanturi povedal trener kluba Dragan Skočić . "Tudi na treh kakovostnih tekmah smo delovali kot zrela ekipa, ki točno ve, kaj želi doseči na igrišču. Poleg tega smo veseli, da je kljub nekaterim poškodbam prišlo do potrditve, da imamo širok igralski kader, na katerega lahko resno računamo v vsakem trenutku."

Celje in Livar sta se znašla pri repu naše ankete. Na njune okrepitve ne daste veliko oziroma so ostale v senci prej omenjenih. "Pri Celju me najbolj zanima, kaj bo v naslednjega pol leta naredil Nejc Pečnik. Pol sezone je odigral dobro, zdaj pa bomo videli, kaj bo z njim," se na celjske okrepitve – prišli so Roki Štraus , Slaviša Dvorančič , Frane Petričević in Brazilec Inasatio Elstner – ne ozira Hrovatič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.