Šport > Nogomet
164 ogledov

Okužen tudi eden največjih v zgodovini Liverpoola

Dalglish Liverpool Stoke Anfield Premier League EPA
Covidu-19 se ni uspel izogniti niti eden najboljših napadalcev otoškega nogometa.

Legenda Liverpoola Sir Kenny Dalglish je bil na testu za koronavirus pozitiven in se nahaja v bolnišnici. V njo je sicer prišel v sredo zaradi infekcije, a so ga preventivno pregledali tudi za Covid-19. 

"Rezultat je bil nepričakovano pozitiven, a ne kaže simptomov," je v izjavi za javnost sporočila družina 69-letnega Dalglisha. "Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil izjemnemu zdravstvenemu sistemu in zdravstvenemu osebju, njihova predanost, pogum in požrtovalnost bi morali biti v središču pozornosti vse države v teh kriznih časih. Kenny Dalglish je bil pred napotitvijo v bolnišnico že dalj časa v samoizolaciji, poziva tudi vse druge, da upoštevajo navodila vlade glede karantene. Veseli se vrnitve domov. O njegovem stanju vas bomo še obveščali, ko bo to primerno," se še glasi v sporočilu družine.

Nekdanji škotski reprezentant, za izbrano vrsto je odigral 102 tekmi in dosegel 30 zadetkov, je v svoji igralski karieri branil barve Celtica (204 ligaške tekme, 112 golov) in Liverpoola (355 tekem, 118 golov).

Že za časa aktivnega igranja je bil tudi trener Liverpoola, kasneje pa je sedel še na klopi Blackburna, ga v sezoni 1994/95 popeljal do naslova angleškega prvaka, Newcastla in Celtica. Leta 2011 je po 11 letih premora v trenerskem poklicu znova sedel na klop Liverpoola, kljub osvojenem ligaškem pokalu in igranju v finalu FA pokala pa ga je zapustil maja 2012. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.