Šport > Nogomet
279 ogledov

Okužen tudi nekdanji trener Zidana, Ronalda, Beckhama...

Vanderlei Luxemburgo Profimedia
Sloviti trener je bil pozitiven na testu za koronavirus.

Nekdanji selektor Brazilije in sedanji trener Palmeirasa Vanderlei Luxemburgo  je na instagramu objavil novico, da je pozitiven na koronavirus. 

"Ob testiranjih, ki v Palmeirasu redno potekajo, sem bil pozitiven na Covid-19. Zdaj se že nahajam v karanteni. Sem brez simptomov, ne čutim nič posebnega, miren sem in brez bilečin, zdravniki Palmeirasa spremljajo moje stanje," je zapisal 68-letni strateg, ki je Brazilijo vodil po svetovnem prvenstvu 1998 do olimpijskih iger 2000 v Sydneyu.

Luxemburgo sodi med najuglednejše brazilske trenerje, zdaj že petič sedi na klopi Palmeirasa, s klubom je postal državni prvak v letih 1993 in 1994.

V sezoni 2005/06 je sedel tudi na klopi madridskega Reala, kjer je med drugim vodil rojaka Ronalda in Roberta Carlosa, Zinedina Zidana, Davida Beckhama, Raula, Sergia Ramosa... V Braziliji je treniral tudi nogometaše Corinthiansa, Santosa, Cruzeira, Fluminensea, Flamenga, Vasca da Game, Gremia in Atletico Mineira.

Poleg Luxemburga je pri Palmeirasu trenutno okuženih še pet igralcev in trije člani neigralskega kadra. Njihove indentitete niso razkrili. 

V Braziliji je sicer okuženih že več kot 1,5 milijona oseb, število umrlih se bliža številki 65 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.