Šport > Nogomet
15 ogledov

Olimpija četrič boljša od Radomelj

Šporar Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana SPS/NkOlimpija
Nogometaši Kalcerja Radomelj so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:4 (0:0).

Čeprav so bili Radomljani edina prvoligaška ekipa, ki je v pripravljalnem obdobju na vsaki tekmi zatresla mrežo tekmeca, pa je v prvem spomladanskem ligaškem obračunu pokazala vse prej kot strelsko navdahnjeno igro. Ljubljančani so bili večino tekme boljši tekmec in z dvema goloma Andraža Šporarja zasluženo zmagali na svoji 200. prvoligaški tekmi v svoji "novi zgodovini". Olimpija se je z enajsto zmago zadržala v stiku z vrhom, medtem ko Radomlje po 17. porazu tičijo na dnu lestvice.

Olimpija je bila tista, ki je imela v prvem polčasu pobudo in bila nevarnejša za tekmečev gol. Sprožila je kar nekaj strelov proti vratom domačih, najnevarnejša pa v 26. in 28. minuti. Najprej je iz prve poskusil Miha Zajc in zadel desno vratnico, dve minuti za njim pa je isti del okvirja zadel še Darijan Matić s strelom z roba kazenskega prostora. Domači resnejšega poskusa niso sprožili, večinoma so na svoji polovici zapirali poti proti svojemu golu.

V uvodu drugega polčasa so za nameček ostali še brez izključenega branilca Jureta Balkovca, ki je dobil svoj drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Maticem Finkom. A to Olimpiji vsaj v naslednjih minutah ni pomagalo, saj si ni ustvarila nobene priložnosti.

A le do 67. minute, ko je z leve strani lepo podal Zajc, Andraž Šporar pa je z močnim strelom po tleh zadel za 1:0. Le nekaj trenutkov pozneje so Ljubljančani vodili že z 2:0, saj je Žan Cankar s strelom z glavo zatresel lastno mrežo po Zajčevi podaji iz kota.

Zmagovalec je bil dokončno odločen v 84. minuti, ko je po podaji Nika Kapuna z glavo zadel iz zagrebškega Dinama posojeni Kruno Ivančić. Piko na i je v 90. minuti postavil Šporar s svojim drugim zadetkom na tekmi, ko je v prazno mrežo pospravil žogo, ki se je do njega odbila od vratnice po strelu Luke Gajića.

Radomlje bodo v sredo v 21. krogu gostile Velenjčane, Olimpija pa Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.