Šport > Nogomet
19 ogledov

Olimpija do remija pri Širokem

Nk Olimpija Partizan Stožice
1/8
Benjamin Kovač
Slovenska predstavnika sta na prvih tekmah prvega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo remizirala. Olimpija se je pri Širokem razšla brez zadetkov, Koper (v galeriji) pa je v 93. minuti tekme zapravil vodstvo z 1:0, ko je iz 11-metrovke zadel Žambil Kukejev.

"Pričakoval sem točno tako tekmo, prišli smo igrat nogomet, imamo ekipo, ki je to sposobna. Široki je čakal našo napako in prežal na protinapade, to se nam dogaja tudi v prvenstvu. Preveč smo komplicirali. Če je bil Široki pred tekmo favorit, so zdaj možnosti 50:50, morali pa bomo odigrati maksimalno tekmo, če želimo naprej," je po težko prigaranem remiju povedal trener zmajev Dušan Kosič.

Po začetnem otipavanju in terenski premoči domačinov so prvi zapretili prav nogometaši Širokega. Kapetan Dalibor Šilić je v 10. minuti tekme prišel do strela na robu kazenskega kroga, njegov volej pa je švignil tik nad ljubljansko prečko v golavt. Olimpija je počasi vzpostavila ravnotežje na zelenici - v 18. minuti je prosti strel, ki ga je izvedel Anej Lovrečič, končal dober meter mimo vrat domačega čuvaja mreže Borisa Bačaka. Še najlepšo priložnost v prvem polčasu je pet minut pred iztekom igralnega časa imel Brazilec Wagner, ko je najprej iz igre vrgel Sretena Sretenovića, nato pa sprožil proti ljubljanskim vratom, a se je tokrat izkazal mladi, 20-letni vratar Elvis Džafić, za katerega je bil to prvi uradni nastop za zmaje. Velja omeniti tudi neugoden prosti strel Dareta Vršiča iz. 36 minute tekme, ki pa ga je Bačak ukrotil.

Tako kot v prvi so tudi v drugi polčas bolje krenili nogometaši iz Bosne, ki so z agresivno igro povsem onemogočili organizacijo ljubljanske igre. V 51. minuti tekme je rezervist Hrvoje Mišić zapravil najlepšo priložnost na tekmi za Široki. Potem ko je obrnil praktično celotno obrambno linijo Olimpije, je za kakšen meter in pol zgrešil vrata Džafića. Mišić se je že dobrih pet minut znova znašel v super priložnosti, ko je Džafić odbil močen strel kapetana Šilića, a na srečo varovancev Dušana Kosiča je Mišić tokrat popolnoma zgrešil žogo, ki je odskakala daleč stran od ljubljanskih vrat. V 74. minuti so nogometaši Olimpije ostali brez Adnana Bešića, ki je po vsega treh minutah igre prejel rdeči karton, potem ko naj bi v skoku s komolcem premočno udaril enega izmed domačih igralcev. Tri minute pred iztekom rednega dela je Davor Škerjanc zapravil Olimpijino najlepšo priložnost drugega polčasa, ko je v kazenskem prostoru Širokega zgrešil žogo, tako da jo je Bačak še pravi čas pokril.


PREVERITE IZIDE OSTALIH TEKEM 1. KROGA KVALIFIKACIJ

Koper nesrečno remiziral

V prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo je Koper gostil kazahstanski klub Šahtar Karaganda, tekma pa se je končala z 1:1. Izbranci trenerja Vlada Badžima so sicer povedli v 84. minuti dvoboja, ko je mrežo tekmeca zatresel rezervist Davor Bubanja. Ta je v igro vstopil le štiri minute prej. Kazahstanci se kljub zaostanku niso vdali, v sodniškem podaljšku pa je z enajstmetrovke končni rezultat dvoboja postavil vezist Žambil Kukejev. Prekršek v kazenskem prostoru je v 93. minuti zakrivil Bojan Đukić. Koprčani so si na tekmi sicer priigrali več priložnosti, razmerje v strelih pa je bilo 19:12 v korist kanarčkov. Povratna tekma bo na sporedu čez teden dni.

Prvi krog kvalifikacij za Evropsko ligo:

Luka Koper : Šahtar Karaganda 1:1 (0:0)
Bubanja (84); Kukejev (93/11-m)

Široki Brijeg : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)
RK: Bešić (74/Olimpija)

Začetni postavi:
Olimpija: Džafić, Salkić, Škerjanc, Valenčič (71/Bešić), Andjelković, Fink (Omladič/78), Ivelja, Vršič, Radujko, Lovrečič, Sretenovič.

Široki: Bačak, Renato, Bertoša, Šilić, Wagner, Ćorić, Serdarušić (46/Mišić), Ivanković, Roskam (Pinjuh/77), Zakarić (Varea/77), Džidić.

Komentarjev 3
  • kikak 09:17 01.julij 2011.

    zbrcav bi tebe, kaj si pameten če ne prebereš članka ali ne gledaš tekme. Tri minute zatem ko je Bešić vstopil v igro je dobil rdeči karton, a to ni expresna izključitev?

  • luka 08:04 01.julij 2011.

    kako expresna izključitev v74 minuti kaj to pišete glupi novinarji exspreso bi te zbrcav iz službe

  • KOJAK 22:37 30.junij 2011.

    Bravo Olimpija!