Šport > Nogomet
16 ogledov

Olimpija do remija v Stožicah

Nk Olimpija Partizan Stožice
1/36
Benjamin Kovač
Nogometaši NK Olimpije v Stožicah so na prijateljski tekmi v Stožicah remizirali (2:2) s Partizanom. Dva gola je prispeval občasni slovenski reprezenant Dare Vršič.

Generalka pred prvim evropskim obračunom se je v Stožicah končala v prijateljskem vzdušju in s prijateljskim remijem. Olimpija Ljubljana po tekmi s Partizanom kljub vsemu nima več veliko časa za uigravanje, saj je kvalifikacijski obračun proti Širokemu Brijegu že manj kot teden dni stran.

Neprebojni Sreten

Slovenski reprezentančni vezist Dare Vršič je prehodil pot od junaka do bedaka in nazaj do junaka, saj je v drugem polčasu mojstrsko izenačil, deset minut pred koncem tekme zaspal na žogi in zakuhal gol Marka Šćepovića, tik pred koncem pa hladnokrvno zabil iz enajstih metrov za končnih 2:2. Glede na videno je jasno, da bosta Dušan Kosič in njegova Olimpija tudi v novi sezoni stremela k napadalni igri, ki bo temeljila na posesti. Jasno je tudi, da so zmaji v Sretenu Sretenoviću več kot očitno dobili branilca evropskega formata, zaradi igralskih sposobnosti in rednega vključevanja v napad pa se ga verjetno ne bi sramovala niti Barcelona. Izmed treh napadalcev se je na levem krilu v prvem polčasu izkazal predvsem Matic Fink, a je zapravil tudi dve lepi priložnosti, medtem ko se Filip Valenčič na nenaravnem mestu "devetice" ni najbolje znašel. Brez pravega napadalca bodo zmaji v letošnji sezoni tenko piskali.

Pred pravim začetkom sezone so se izkazali tudi ljubljanski ljubitelji nogometa, saj si je tekmo s srbskim konkurentom za Ligo prvakov prišlo ogledat veliko število gledalcev, primerljivo z obiskom večnih derbijev v pretekli sezoni. Zmaji so se z "Grobarji" razšli prijateljsko, toda v Evropi, kaj šele doma, prijateljev ni in ne bo.

Prijateljska tekma, Stožice:

NK Olimpija : Partizan 2:2 (0:1)
Vršič (53, 89/11-m); Vukić (30/11-m), Šćepović (79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.