Šport > Nogomet
62 ogledov

Olimpija se je izognila Dinamu

nogomet Saša Despot
Ples kroglic v Nyonu je določil, da se bo ljubljanska Olimpija v drugem predkrogu Lige prvakov pomerila s slovaškim Trenčinom.

Slovenski državni prvak bo vstopnico v skupinski del najmošnejšega nogometnega tekmovanja na svetu lovil na obračunu s slovaškim prvakom Trenčinom, ki je lansko sezono sklenil z ligaško in pokalno lovoriko.

Med možnimi nasprotniki Olimpije so bili še Salzburg, Dinamo Zagreb, Qarabag in Sheriff. Ljubljančani bodo prvo tekmo igrali doma, prve tekme bodo 12. in 13. julija, povratne pa 19. in 20. julija.

Trenčin je v minuli sezoni osvojil naslov prvaka na Slovaškem z 12 točkami naskoka pred Slovanom iz Bratislave. "Ne glede na to kdo nam stoji nasproti, moramo razmišljati pozitivno in z željo po napredovanju. Slovaški predstavnik v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov si zasluži spoštovanje, a nič več od tega. Storili bomo vse, da se po povratnem obračunu na Slovaškem veselimo preboja v naslednji krog," je žreb pokomentiral kapetan Darijan Matić in dodal: "Možnosti za napredovanje so 50:50. Do prve tekme v Ljubljani imamo še dovolj časa, da dvignemo svojo pripravljenost na želeno raven. Že v uvodnem delu prvega obračuna se moramo postaviti na način, da pokažemo kakšne so naše želje in pričakovanja. Zavedamo se, da nas čakata dva zahtevna dvoboja, toda moramo zaupati v lastne zmožnosti."

Trener Rodolfo Vanoli tekmeca spoštuje, a v isti sapi pravi, da možnosti za napredovanje v 3. predkrog kvalifikacij zagotovo obstajajo: "Že ko sem deloval v Kopru, smo se v Evropi želeli prikazati v najboljši možni luči. Nič manj ne pričakujem letos, ko Olimpijo v uvodu čaka neprimerljivo kvalitetnejši nasprotnik. Moštva Trenčina sicer ne poznamo najbolje, vendar ko nekdo osvoji naslov državnega prvaka s prepričljivo prednostjo 12 točk, gotovo ne gre za povprečno ekipo. Imamo dovolj časa, da se ustrezno pripravimo na nasprotnika in ga obenem skušamo izločiti iz tekmovanja. Verjamem v naše fante, da so sposobni prikazati dve kakovostni predstavi, kar bi pomenilo, da smo blizu napredovanja v naslednjo fazo kvalifikacij."

Pari prvega predkroga:

Flora Tallinn (Est) - Lincoln (Gib)
The New Saints FC (Wal) - Tre Penne (S. Mar)
Valletta (Mal) - B36 Torshavn (Fer. otoki)
Santa Coloma (And) - Alaškert (Arm)

Pari drugega predkroga:

Olimpija Ljubljana (Slo) - Trenčin (Svk)
Qarabag (Aze) - Dudelange (Luk)
Hapoel Beer Sheva (Izr) - Šerif (Mol)
Salzburg (Avt) - Liepaja (Lit)
Vardar Skopje (Mak) - Dinamo Zagreb (Hrv)
The New Saints FC (Wal)/Tre Penne (S. Mar) - APOEL (Cip)
Zrinjski (BiH) - Legia Varšava (Pol)
Ludogorec Razgrad (Bol) - Mladost Podgorica (ČGo)
Dinamo Tbilisi (Gru) - Santa Coloma (And)/Alaškert (Arm)
Skenderbeu (Alb) - Ferencvaros (Mad)
Žalgiris Vilnius (Lit) - Astana (Kaz)
Bate Borisov (Bel) - Seinajoki (Fin)
Valletta (Mal)/B36 Torshavn (Fer. otoki) - Crvena zvezda (Srb)
Rosenborg (Nor) - Norrköping (Šve)
Dundalk (Irs) - Hafnarfjordur (Isl)
Flora Tallinn (Est)/Lincoln (Gib) - Celtic (Ško)
Crusaders (S. Irs.) - Kobenhaven (Dan)

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • kurt 18:39 20.junij 2016.

    In zdaj vam je padel kamen s srca, kajti čim čujete ime Dinamo, so hlače polne že pred tekmo.....ojoj.. in vi bi igrali v ligi prvakov.