Šport > Nogomet
12 ogledov

Olimpija, dobrodošla!

zahovic_celje_main_katic Žurnal24 main
Z Zlatkom Zahovičem na položaju športnega direktorja je mariborski klub pridobil ogromno. Za Žurnal je spregovoril o Olimpiji, Ligi prvakov, navijačih, prodaji igralcev in še čem.

Osemintridesetletni Zlatko Zahovič, najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov, se je v vlogi športnega direktorja dobro znašel. Že v drugi sezoni je z Mariborom osvojil naslov državnega prvaka. Zaho ostaja na tleh z obema nogama in se še kako dobro zaveda, da bo že prvi dan po proslavljanju treba še bolj zagrizeno poprijeti za delo.

Po sezoni 2002/03 je naslov spet v Mariboru. Kakšni so občutki?
Že oktobra smo prišli na prvo mesto. Če analiziramo sezono, je naše zmagoslavje pričakovano in povsem zasluženo. Za nami je zelo naporna sezona. Imamo mlado in novo ekipo, ki je prvič selekcionirana. Zmaga je zaslužena. Vsa čast igralcem, trenerjem in navijačem, ki so nam dali dodatno energijo.

Na direktorskem stolčku se je Zahovič znašel odlično. © Saša Despot

 
V boju za naslov ste ugnali Celjane. So bili resen tekmec?
Celjani so me zelo presenetili. Vse pohvale igralcem in tudi trenerju. Vsa čast za predstavo v Mariboru in igre skozi vso sezono. Res jim želim, da pridejo v Evropo in naredijo marsikaj. Že doslej so veliko naredili. Predstavili so se kot velika ekipa.

Pozimi se je veliko govorilo o odhodih vaših igralcev, a ste zadržali jedro ekipe. Kako bo poleti?
V klubu imamo vizijo. Je pa res, da bomo morali v naslednjem prestopnem roku gledati tudi na recesijo.

Ste lahko konkretnejši?
O tem se bomo pogovarjali v prestopnem roku.

 
 

V klubu imamo vizijo. Je pa res, da bomo morali v naslednjem prestopnem roku gledati tudi na recesijo.

Zlatko Zahovič

 
Čaka vas nastop v kvalifikacijah za Ligo prvakov. S kakšnimi cilji se ga boste lotili?
Mi smo prvaki, ampak od jutri moramo delati na miselnosti igralcev za Evropo. Samo tako bodo napredovali. Nogomet je znanost. Trener Darko Milanič in pomočnik Ante Šimundža sta oba igrala v Ligi prvakov, malce jima bom pomagal tudi sam. Počitka ni.

Kakšni so torej cilji v Evropi?

V Evropi želimo napredovati tako klub kot igralci.

Brez zvestih navijačev Viol bi bila pot do naslova še težja, kajne?
Viole delajo razliko v slovenskem prostoru. Ampak Viole niso samo tisti, ki so na jugu; so tudi tisti, ki so danes na vzhodu, zahodu ... Viole so vsi, ki navijajo za Maribor. So pa neki, ki dajo klubu dosti več, to so tisti navijači, ki so na jugu.

"Vsa čast igralcem, trenerjem in navijačem, ki so nam dali dodatno energijo," pravi Zlatko. © Saša Despot

 
Prihodnjo sezono bo v prvi ligi spet Olimpija.
Zelo se veselimo njene vrnitve. To je dobro za napredek slovenskega nogometa. Dobrodošla, Olimpija, imate naš blagoslov! To bo pravi derbi!

 
 

Mi smo prvaki, ampak od jutri moramo delati na miselnosti igralcev za Evropo. Samo tako bodo napredovali.

Zlatko Zahovič

 
Bi lahko bil pravi derbi tudi obračun z drugim ljubljanskim klubom Interblockom?
Tu ni primerjave. Ne mešajte jabolk in hrušk.

Do konca sezone so še tri kola. Kakšna je vaša ocena klubskega nogometa pri nas?
Je na zelo visoki ravni! Nekateri mediji, tudi novinarji, so želeli pomešati mariborski uspeh z neuspehom slovenskega nogometa, kar je povsem zgrešeno! Se pravi, ko je bila prvak Gorica oziroma Domžale, ni bilo konkurence, zdaj, ko je prvak Maribor, je pa slaba liga. Ali je liga dobra, če špansko prvenstvo osvoji Castellon, ali je liga dobra, če je prvak Real ali Barcelona? Maribor je prvak in zdaj je to prava liga! Vzpostavilo se je pravo razmerje moči! Ker če je Castellon prvak v Španiji, potem španska liga ne velja nič. Če je slovenski prvak Maribor ali pa Olimpija, je to tisto pravo!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.