Šport > Nogomet
256 ogledov

Olimpija doživela polom na Ferskih otokih

Agustin Doffo Profimedia
Nogometaši Olimpije so na gostovanju na Ferskih otokih morali priznati premoč Klaksviku z 0:3 (0:2).

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu konferenčne lige v gosteh v Torshavnu izgubili proti Klaksviku z 0:3 (0:2). Tekmeca se bosta v Ljubljani znova merila 9. novembra v okviru 4. kroga.

Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave je slovenski prvak prve evropske točke iskal na Ferskih otokih. Klaksvik, ki je v tej sezoni že marsikateremu favoritu otežil delo, naj bi bil za to primeren kandidat, a izkazalo se je obratno.

Izbranci novega stratega Zorana Zeljkovića so se z izjemo uvoda tekme v večjem delu pokazali v dokaj bledi luči in so po treh porazih ter prikazanem v vse težjem položaju, kar zadeva želje za napredovanje iz skupine A.

V tej je Olimpija še edina brez točke, Klaksvik je pri štirih, Slovan ima šest, Lille pa sedem točk po današnji zmagi z 2:1 proti Slovakom.

"Najbolj me boli, ker smo vedeli, na kašen način igrajo, mi pa smo napačno reagirali. Imeli smo sicer takoj priložnost, a po tem so nam pobrali vse druge žoge, držali so nas daleč od gola. Bili smo zelo slabi v tem segmentu, tako da bo treba precej dobro analizirati. Na splošno zelo slaba tekma z naše strani."

Zoran Zeljković za Kanal A

Olimpija je imela po dobrih dveh minutah prvo izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred domačim vratarjem Mustafa Nukić, a je preslabo streljal, tako da je Nils Jonatan Johansson ohranil mrežo nedotaknjeno.

Ob izdatno večji posesti žoge je bila Olimpija tista s pobudo na igrišču, a posebej nevarna ni bila, so se pa po 20 minutah tudi gostitelji malce bolj osredotočili na posest žoge in izvedli nekaj podaj v kazenski prostor, a tako kot na drugi strani te niso bile natančne.

V 29. minuti so gosti tudi prvič streljali, vendar Denis Pintol, ki brani v odsotnosti dlje poškodovanega Matevža Vidovška, ni imel težav. Ga je pa minuto pozneje premagal Rene Joensen, ki je izkoristil podajo Arnija Frederiksberga z desne strani, ko je pred vrati prišel pred svojega čuvaja in zadel za 1:0.

Domači so bili nevarni tudi 34. minuti, ko je na drugi vratnici po kotu z vsega nekaj decimetrov žogo čez gol z glavo poslal Deni Pavlović, na drugi strani pa so Ljubljančani v statistko vpisovali bolj kot ne nedovoljene položaje, le v 43. minuti je še Nemanja Motika zgrešil z roba kazenskega prostora.

V 44. minuti pa so neodločni zeleno-beli še drugič na tekmi morali pobrati žogo iz svoje mreže, potem ko je v kazenskem prostoru do žoge prišel Pall Klettskard in jo kljub trem branilcem poslal za Pintolov hrbet za 2:0.

Po slabi minuti nadaljevanja je Rui Pedro streljal v kazenskem prostoru, dobro pa je posredoval domači vratar. So pa gostitelji v 54. minuti zlahka prišli še do tretjega zadetka, po kotu z leve strani je pred vrati povsem sam ostal kapetan Jakup Andreasen, ki je brez težav zadel z glavo za 3:0.

Kljub menjavam se raven konkretnosti pri ljubljanski zasedbi ni zvišala, tako da so domači dokaj nepričakovano lahko nadzorovali dogajanje. V 82. minuti je sicer poskusil Admir Bristrić, vendar tudi on ne posebej nevarno, v 90. pa je za malo zgrešil cilj.

* Stadion Torsvoellur, gledalcev 1500, sodniki: Osmers, Kempter in Schaal (vsi Nemčija).
* Strelci: 1:0 R. Joensen (30.), 2:0 Klettskard (44.), 3:0 J. Andreasen (54.).
* Klaksvik: Johansson, Forren, Vatnsdal (od 72. Petersen), Pavlović (od 62. Hansson), Da Silva (od 62. Kronberg), J. Andreasen, Kassi, Danielsen (od 83. Mikkelsen), Ar. Frederiksberg, R. Joensen, Klettskard (od 72. Gussias).
* Olimpija: Pintol, Krefl, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas (od 57. Silva), Doffo (od 75. Pinto), Elšnik, Fadida (od 46. Brest), Motika (od 66. Kasa), Rui Pedro, Nukić (od 57. Bristrić).
* Rumeni kartoni: Motika, Fadida, Bristrić.
* Rdeči karton: /.

- skupina A:
Klaksvik - Olimpija                        3:0 (2:0)
Lille - Slovan Bratislava                  2:1 (0:1)
(Kenan Bajrić je igral do 90. minute za Slovan)
- lestvica:
1. Lille                      3  2  1  0  4:1  7
2. Slovan Bratislava          3  2  0  1  4:3  6
3. Klaksvik                   3  1  1  1  4:2  4
4. Olimpija                   3  0  0  3  0:6  0

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 07:53 27.oktober 2023.

    Sramota za igre splošno v letošnji sezoni je zelo blaga beseda. To, kar se dogaja, je nivo nekdanje slovenske lige, v časih močne I. in II. jugolige. S tem igralskim kadrom in način, kako igrajo, če jih seveda kdo hoče ...prikaži več gledati, ne morejo dobro konkurirati niti v SLO ligi, kjer bodo zasedli sredino lestvice. Nimajo vratarja? Ja, pa saj ga tudi do sedaj niso imeli v pravem pomenu. Bistveno slabše od lani! Predlog - ne kažite se in ne blamirajte se v Evropi!!!