Šport > Nogomet
64 ogledov

Olimpija ima novega pokrovitelja

"Sestanek s Francijem Zavrlom je izpadel kot ultimat v smislu: vzemi, kar ti dam Žurnal24 main
Pred dnevi smo pisali o rubežu v NK Olimpija. Njen direktor Luka Velepič meni, da je bil ta neupravičen in da so obveznosti, zaradi katerih je nastal, "fiktivne". Dušan Olaj ima povsem nasprotno mnenje.

Pojasnilo k novici z dne 16. 10. 2010 – Fiktivnih obveznosti ne priznavamo

Vezano za novico želim podati naslednje obrazložitve in komentar :

Dne 15. 9. 2010 je bil na pobudo podpredsednika ŠD NK Olimpija Franceta Zavrla organiziran sestanek z njim v poslovnih prostorih Pristopa. Namen sestanka je bil poskus dogovora o izvensodni poravnavi Olimpijinega dolga. Med dvema opcijama, ki sta bili ponujeni, in sicer netransparentna kupčija ali pa medijski pogrom nad Duolom in Dušanom Olajem, sem izbral drugo opcijo.

Dne 15. 10. 2010 je bil na pobudo Predsednika ŠD NK Olimpija Izeta Rastoderja in podpredsednice kluba Katarine Benedik organiziran sestanek z njima v poslovnih prostorih podjetja Rastoder. Tema sestanka je bila enaka – poskus dogovora o izvensodni poravnavi iz naslova izvršbe za travo v jami. Sklicatelja sta namen sestanka utemeljevala s tem, da želita poleg sklenitve poravnave preprečiti medijsko vojno, ki bi (bo) škodovala vsem vpletenim v posel z jamo in ki naj bi jo pripravljal eden od članov IO ŠD NK Olimpija.

Na sestanku smo dosegli soglasje o načinu poravnave, medijskem spoštovanju vseh strank v postopku in o tem, da v ponedeljek 18.10.2010 o tem sklenemo pisni dogovor. Mimo doseženega dogovora in danih obljub o medijskem spoštovanju je bil naslednjega dne 16.10.2010 objavljen intervju z direktorjem kluba Luko Velepičem na spletnem portalu www.zurnal24.si in povzetek objavljen na spletu www.nkolimpija.com. Vsebina intervjuja oz. izjave odgovorne osebe kluba so bile v popolnem nasprotju s tem, o čemer sta se predsednik in podpredsednica kluba pogajala, to je o izvensodni poravnavi nesporne terjatve.

Naslednja očitna kršitev dogovora o medijskem spoštovanju je bila ponedeljkova objava v enem od slovenskih dnevnih časopisov, kjer je neznani in le s kraticami podpisani avtor na dveh tiskanih straneh povzemal in razpredal že znane očitke podpredsednika kluba Franceta Zavrla in direktorja kluba Luke Velepiča.

Predsednik kluba Izet Rastoder je zavrnil svojo vpletenost v medijske objave in potrdil, da sta direktor kluba Luka Velepič in podpredsednik kluba France Zavrl izjave dajala na svojo roko in brez njegove vednosti. In da tudi nista bila seznanjena s pogajanji, ki jih je on vodil kot predsednik kluba.

Ne glede na vse navedeno smo dne 18.10.2010 podpisali izvensodno poravnavo, iz katere je nedvoumno razvidno:

• da obstaja dolg ŠD NK Olimpija do podjetja Duol v višini 341.902,19 EUR s
pripadajočimi obrestmi,

• da bo ŠD NK Olimpija del celotnega dolga poravnala v denarju,

• da bo za preostanek dolga Duol postal sponzor NK Olimpija za obdobje do konca leta 2012,

• da so s to izvensodno poravnavo v celoti urejena vsa medsebojna razmerja.

Podpisnik poravnave s strani ŠD NK Olimpija je bil Izet Rastoder, s strani podjetja Duol pa Dušan Olaj.

V Duolu zdaj čakamo, da ŠD NK Olimpija izpolni pogoje, potrebne za veljavnost poravnave.

Jasno želim poudariti, da v Duolu razpolagamo z vso verodostojno dokumentacijo o obstoju dolga. Obstoja tega dolga ne moreta zanikati niti oba bivša predsednika kluba (in zdajšnja podpredsednika kluba), in sicer France Zavrl v letih 2007 in 2009 ter Katarina Benedik v letu 2008, ki sta podpisovala zaključne račune in vodila seje IO kluba. Obstajajo knjigovodske
listine, bilance, zaključni računi. Obstajajo zapisniki sestankov in sej IO kluba, na katerih se je govorilo o rešitvi dolga, obstajajo pravna mnenja ter kopica zelo zanimivih dopisov in pisanj. Vsem tem dokumentom je skupno eno – dolg je evidenten in obstaja. Razlike so le v tem, kako in na kakšen način se je ta dolg poskušalo poplačati.

Dušan Olaj, Duol

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.