Šport > Nogomet
12 ogledov

Olimpija in Nafta delili točke

Olimpija Ljubljana Nafta Lendava David Kasnik
1/18
Žurnal24 main
Nogometaši Olimpije in Nafte so se v 23. krogu prve slovenske lige v Ljubljani razšli brez golov. Obračun med Ljubljančani in Lendavčani ni zadovoljil gledalcev, ki so se zbrali na štadionu v Spodnji Šiški.

Igralci obeh ekip so po dolgem zimskem premoru komaj čakali na nove prvoligaške preizkušnje, a uvodno spomladansko v 1. SNL bodo bržkone skušali čim hitreje pozabiti. V prvem polčasu so imeli domači nogometaši jalovo terensko pobudo, izrazitejših priložnosti pa si niso priigrali. V tem elementu so bili nekoliko bolj konkretni gosti, predvsem v 19. minuti, ko so Amel Mujakovič, Rok Buzeti in Dalibor Volaš izpeljali enostavno akcijo, mreža domačega vratarja Jana Oblaka pa je vendarle ostala nedotaknjena. Le štiri minute kasneje je Mujakovič s 35 metrov sprožil močan strel, Oblak pa je žogo - navkljub nekoliko nerodnem posredovanju - izbil v kot. Izbranci gostujočega stratega Nebojše Vučičevića so v prvi polovici tekme še enkrat nevarno zapretili, poskus Aleša Čeha z glavo pa ni bil dovolj natančen.

V drugem polčasu je ritem igre precej padel, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, igralci obeh ekip praktično niso izpeljali nevarnejših akcij. Lendavčani so najbolj resno zagrozili v 79. minuti, ko se je rezervist Janković po lepi globinski podaji znašel v idealni priložnosti za zadetek, a je streljal mimo vrat. Anemična Olimpija je zapretila v zadnjih trenutkih sodnikovega podaljška, prosti strel Agima Ibraimija pa je gostujoči vratar Tomaž Murko zanesljivo zaustavil.

Maribor slavil v Domžalah
Močno pomlajeni rumeni niso začeli slabo in pretili predvsem po levi strani, kjer je v navezavi z Mitjo Zatkovičem "kraljeval" Tadej Apatič. Tudi prvi resni poizkus proti vratom je bil delo domačega nogometaša - na uradni tekmi se je prvič predstavil avstrijski državljan in nekdanji nogometaš slovaške Nitre Mato Šimunović. Toda vijoličasti, ki so imeli na tribunah vsaj toliko navijačev kot domači, so hitro prelomili tok srečanja v svojo korist, ko je z natančnim strelom od daleč zadel Dejan Mezga. Pred koncem polčasa so rumeni kljub vsemu začeli izenačiti, ko je zadel Darko "Turbo Rade" Topić.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kmalu po začetku drugega dela so vijoličasti znova povedli, saj je bil po predložku s strani najvišji Elvedin Džinić. Ko je zadel še Vito Plut, ki je v domžalskem športnem parku pred meseci že zadel trikrat, je bila tekma več ali manj odločena. Lepotni popravek k rezultatu je dodal še en mladec - Jovan Vidović. Vijoličasti so spomladanski del prvenstva, v katerem so iz leta v leto najbolj nevarni, tudi tokrat začeli zmagovito. Poteza je bila tako na Kopru ...

Vršićev gol na debiju
Kot se to rado zgodi v svetu nogometa, je že na svoji prvi uradni tekmi za novi klub zadel občasni slovenski reprezentant Dare Vršič. V Novi Gorici, kjer bo Koper igral do dokončanja prenove domače Bonifike, je za vodstvo kanarčkov zadel v 19. minuti. Almir Sulejmanović je za "knape" sicer izenačil, a je zmago rumenim kmalu po začetku drugega polčasa prinesel Dalibor Radujko. Že na prvi tekmi je bila več kot opazna "kemija" med ideologom koprske igre in koprskega kluba Miranom Pavlinom in najodmevnejšo okrepitvijo tega prestopnega roka Vršičem. Kot kaže bo duet Pavlin-Vršič naveza, ki bi znala biti dovolj tudi za naslov prvaka.

Interblock že v "rdeči coni"
Če so Mariborčani začeli dobro, je Interblock v odločilni del sezone krenil veliko bolj slabo. Ne le da jih je ugnala obubožana in precej spremenjena Labod Drava (3:1), za nameček pa je bil izključen še njihov prvi igralec Josip Iličić. Svoj prvi uradni zadetek kot igralec/športni direktor je zabil "Miran Pavlin" Laboda Drave Zoran Pavlovič.

Celjska katastrofa
Nogometaši Celja nadaljujejo s prostim padom in več kot očitno jih bo čakal boj za obstanek, vsaj če je sklepati po visokem porazu proti HiT Gorici (1:4), ki je drugi del prvenstva začela na mestih za drugo ligo. Celjane so na njihovi Areni Petrol povsem izprašili z goli Enesa Demorivića, Ivana Brečevića in Gorana Cvijanovića.

Slovenska liga, 23. kolo:

PrvaLiga, lestvica:
1. Luka Koper 46

2. Maribor 41
3. Nafta 35
4. Olimpija 32
5. Rudar 32
6. CM Celje 30
7. Domžale 29
8. HiT Gorica 27
9. Interblock 26
10. Drava 21

Domžale : Maribor 2:3 (1:1)
Topić (40), Vidović (86); Mezga (21), Džinić (62), Plut (77)

Labod Drava : Interblock 3:1 (0:1)
Ekpoki (54), Zilić (67), Pavlovič (74/11-m); Horvat (12)
RK: Iličič (74./Interblock)

CM Celje : HiT Gorica 1:4 (0:2)
Bezjak (75); Demirović (41/11-m), Brečević (45, 71), Cvijanovič (47)

Luka Koper : Rudar Velenje 2:1 (1:1)

Vršič (19), Radujko (52); Sulejmanović (21)

Olimpija Ljubljana : Nafta 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.