Šport > Nogomet
13 ogledov

Olimpija iz Kranja z visoko zmago

olimpija gol veselje Saša Despot
Olimpija je zanesljivo odpravila Triglav v Kranju, Razdrh do druge visoke zmage. Maribor je na obračunu z Aluminijem slavil visoko zmago in s petardo na štajerskem derbiju napovedal vroči četrtek, ko pod Kalvarijo prihaja Panathinaikos (5:1). Remi Rudarja in Gorice v Velenju (2:2).

Muraši po novem kažejo boljše predstave tudi v domačem prvenstvu, kjer so z drugo zaporedno zmago osvojili še sedmo točko v letošnji sezoni. Očitno je menjava na trenerskem stolčku, ki ga je zasedel Oliver Bogatinov, že obrodila sadove, saj so črnobeli v zadnjih dveh tekmah dvakrat zmagali in nekoliko popravili slab vtis z začetka sezone, ko so v prvih sedmih kolih uspeli iztržiti samo en neodločen izid.

Prerojena Olimpija

Olimpija pod novim trenerjem Andrejem Razdrhom deluje kot prerojena, v Kranju je vknjižila svojo drugo zaporedno visoko zmago. Čeprav so Kranjčani že v prvi minuti skorajda presenetili Olimpijo in povedli, ko je Dinnyuy Kongyuy zatresel zunanji del mreže, so se vodstva veselili Ljubljančani v 15. minuti. Po kotu Aneja Lovrečiča je bil Aris Zarifović z glavo najspretnejši pred vrati Triglava in zadel za 1:0. V 22. minuti je pri domačih sprožil Anže Jelar, a je meril kak meter mimo vratnice. Štiri minute pozneje je imela Olimpija izvrstno priložnost za povišanje vodstva, ko je Boban Jović prodrl po desni strani in podal do Nikole Nikezića, temu pa iz bližine ni uspelo žoge potisniti v mrežo. V teh trenutkih so Ljubljančani prevladovali na zelenici, a zadnjo resnejšo priložnost so kljub dejstvu, da so bili zeleno-beli večino časa boljši tekmec, v prvem delu zapravili domači, potem ko je Matej Poplatnik v 44. minuti z glavo meril malce nenatančno.

Kmalu po začetku drugega polčasa so gosti povedli z 2:0 po natančnem prostem strelu Damjana Trifkovića - Darjana Curanovića je v 52. minuti premagal s pomočjo vratnice. Ljubljančani so še naprej ogrožali kranjska vrata, med 63. in 66. minuto so poskusili tudi Jović, Nikezić in Blaž Božič, a brez uspeha.

Zato pa je bil v 73. minuti uspešen Nikezić, ki je sam prodrl v kazenski prostor, preigral svojega čuvaja in matiral še Curanovića. Tekma je bila tako dokončno odločena, trenerja sta nato posegla po menjavah, kar pa ni posebej spremenilo dogajanja na igrišču, tako da so se Ljubljančani lahko veselili visoke in zaslužene zmage.

navijači maribor dinamo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Maribor zanesljivo v Kidričevem

Ob igrišču, kjer se je kovala pot slovenske nogometne reprezentance na svetovno prvenstvo v Južni Afriki, se je zbralo za slovenske razmere več kot spodobnih dva tisoč navijačev. Gostujoči trener Darko Milanič je pred evropsko tekmo s Panathinaikosom na klopi pustil Željka FIlipovića in Agima Ibraimija.

Po izenačenem začetku je Maribor silovito udaril, saj sta v razmaku manj kot pet minut zadela Aleksander Rajčević in Robert Berić. Prvi je izkoristil podajo s prostega strela Gorana Cvijanovića, drugi pa pregled Marcosa Tavaresa, ki mu je po odvzeti žogi na sredini igrišča lepo pripravil strel, Krčan pa ni grešil.

Domači Aluminij je do močno potrebnega gola upanja prišel v 34. minuti, ko je glavni sodnik Damir Skomina pokazal na belo točko po prekršku nad Robertom Kurežem, zanesljivi izvajalec pa je bil nekdanji Mariborov vezist Marko Drevenšek.

Aluminij kljub ugodnemu izhodišču v nadaljevanju ni resneje ogrozil mariborskega vodstva. Do konca srečanja je dobil še tri zadetke - izvrstni Cvijanović je vratarja Tomaža Murka najprej matiral direktno s prostega strela, nato pa je pod prečko poslal še en projektil iz igre. Mladi Alen Ploj je po menjavi Berića zadel s praktično prvim stikom z žogo in dokončal petardo.

Čeh s prvo točko

V Velenju je na klopi Rudarja debitiral Aleš Čeh in s "knapi" osvojil prvo točko. Domači so prek Mateja Podlogarja povedli že v zgodnji fazi igre, a je Vetrih kmalu izenačil. V nadaljevanju so Goričani dokončali preobrat, ko je svoj letošnji strelski pohod nadaljeval Dejan Žigon, a veselje gostov je trajalo le dobro minuto, izenačil je Elvis Bratanović.

Slovenska liga, 9. kolo:

Aluminij : Maribor 1:5 (1:2)
Drevenšek (34/11-m); Rajčević (15), Berić (19), Cvijanović (65, 80), Ploj (84)

Rudar Velenje : Gorica 2:2 (1:1)
Podlogar (9), Bratanović (80); Vetrih (22), Žigon (79)

Triglav : Olimpija Ljubljana 0:3 (0:1)
Zarifović (15), Trifković (52), Nikezić (73)

Domžale : Mura 05 0:2 (0:2)
Bohar 28., Eterović 42

Luka Koper : Celje 1:0 (0:0)
Čadikovski (60)

Komentarjev 1
  • vico 19:34 16.september 2012.

    no pa smo docakal.olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaaa