Šport > Nogomet
736 ogledov

Olimpija jo je le dočakala: tu je prva evropska zmaga v skupinskem delu

nogomet Olimpija - Klaksvik Saša Despot
NK Olimpija je v četrtem krogu konferenčne lige v domačih Stožicah z 2:0 premagala zasedbo Klaksvika.

Za prvo zmago zmajev, ki so od 63. minute igrali z igralcem več v polju, sta poskrbela David Sualehe in Mustafa Nukić, ki sta zadela v zaključku tekme. Za zmaje je to bila prva evropska zmaga, v skupini A pa s tremi točkami ostajajo na zadnjem mestu. Klaksvik jih ima 4. Za Ljubljančane je to prva zmaga v skupinskem delu tekmovanja. Naslednja preizkušnja jih čaka 30. novembra, ko bodo spet v Stožicah gostili francoski Lille.

1/18
Saša Despot

Trener Zoran Zeljković je tokrat tekmo začel brez Timija Maxa Elšnika, ki je bil na klopi, v vlogi kapetana pa Marcel Ratnik. V prvi postavi sta tokrat začela tudi Admir Bristrić in Marko Brest.

Začetek je sicer prinesel nekaj terenske premoči domačih, a brez pravega učinka. Nemanja Motika in Rui Pedro sta prva poskusila, a njuna strela nista bila najbolj natančna. Pri ferski zasedbi je zapretil Pall Klettskard, žogo pa poslal prek vrat.

V 22. minuti pa so se domači že razveselili prvega zadetka. Saar Fadida je s hitro podajo z desne strani presenetil obrambo, žogo pa je v kazenskem prostoru z glavo s kakšnih 12 metrov v mrežo poslal Rui Pedro. A so se potem, resda precej pozno, oglasili videosodniki in zadetek ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

Do konca prvega dela se je nadaljevalo v ritmu z začetka. Gostje so prepuščali pobudo domačim, sami niso bili pretirano nevarni za Denisa Pintola, toda tudi Ljubljančanom je v zaključkih akcij manjkalo natančnosti in prave ostrine.

V začetku drugega dela so domači še bolj pritisnili in igra se je preselila pred gol Klaksvika. V 55. minuti je z dobrim strelom od daleč zapretil Motika, vratar Nils Johannson se je moral zelo potruditi, da je žogo preusmeril v kot. Po tem kotu pa je bil nevaren še Ahmet Muhamedbegović, žoga pa je končala tik ob vratnici. Nekaj minut zatem je Brest z glavo poslal žogo prek gola.

Od 62. minute pa so imeli Ljubljančani še igralca več, potem ko je drugi rumeni karton dobil Arni Frederiksberg.

Številčne prednosti sicer niso takoj unovčili, je pa v 75. minuti Motika spretno vtekel v kazenski prostor po prostem strelu, a je bil vratar Klaksvika vendarle zbran ob udarcu z desetih metrov. Sledila sta še nevarna poskusa rezervistov Davida Sualeheja in Dioga Pinta.

V 84. minuti pa le olajšanje in težko pričakovani zadetek. Po kotu Pedra je žogo lepo ustavil Sualehe in z natančnim strelom z leve strani s kakšnih 12 metrov matiral vratarja za prvenec zeleno-belih v konferenčni ligi.

Le nekaj minut zatem pa je razredčeno obrambo gostov izkoristil še Mustafa Nukić in dokončno potrdil zmago Olimpije.

Druga današnja tekma skupine A med Slovanom Bratislavo in Lillom se je končala z neodločenim izidom (1:1). To pa pomeni, da Lille ostaja na vrhu skupine (8 točk), Slovaki pa so drugi s sedmimi točkami. Sledi Klaksvik (4), nato pa na zadnjem mestu NK Olimpija (3). 

NK Olimpija - Klaksvik 2:0 (0:0)
Sualehe 84., Nukić 88.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.