Šport > Nogomet
37 ogledov

Olimpija klonila proti Vaasi

Igor Bišćan Profimedias
Nogometaši Olimpije so svojo evropsko pot odprli s porazom na Finskem.

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi prvega predkroga evropske lige v gosteh izgubili proti finski Vaasi z 0:1 (0:1). Edini zadetek na tekmi je v 12. minuti dosegel Joonas Vahtera. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Stožicah.

Ljubljanski nogometaši so letošnjo evropsko pot pod vodstvom novega trenerja Igorja Bišćana začeli s porazom. Finci so zgodaj zadeli in imeli več žogo v posesti, Olimpija pa je sicer imela več strelov, a nobenega dovolj dobrega za ugodnejše izhodišče pred povratno tekmo.

Ljubljančani so že v 12. minuti doživeli hladen tuš, saj je domača ekipa povedla po protinapadu, po podaji Stevena Morrisseyja je Nejca Vidmarja premagal Vahtera. To je bil tudi edini strel Fincev, ki so imeli žogo precej več v svoji posesti, v prvem delu. Olimpija je proti tekmečevim vratom sprožila trikrat, dvakrat je žoga zletela mimo vrat, v 32. minuti pa je Goran Brkić s strelom od daleč zadel prečko.

V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi po en nevarnejši strel, pri gostih je v 51. minuti od daleč sprožil Issah Abass, a je žogo domači vratar odbil, na drugi strani pa je dve minuti pozneje zgrešil Morrissey. To sta bili tudi praktično zadnji nevarnejši akciji na tekmi, Olimpiji namreč kljub menjavam ni uspelo zadeti tekmečeve mreže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.