Šport > Nogomet
10 ogledov

Olimpija klonila z 0:2

Damir Botonjič je skrbel za to, da zmaga gostov ni bila še višja. (Foto: Saša De
1/9
Žurnal24 main
Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi prvega kola kvalifikacij za Evropsko ligo v Domžalah izgubili proti Širokemu Brijegu z 0:2. So premladi in nujno potrebujejo okrepitve, priznava trener.
Široki je v tem trenutku boljša ekipa od nas, kljub temu pa bi morali igrati bolj čvrsto. Bilo je preveč strahu, posledica pa je preveč raztrgana igra. Potrebujemo igralce na vseh položajih. Smo premladi. Ob tem se je Sebastjan Cimerotić po dolgem času vrnil na igrišče, Raković štiri mesece ni resno igral ... Težave so z neizkušeno obrambo. To se je danes videlo, dobili smo prepoceni gole.
Safet Hadžič

Želja ljubljanskih nogometašev, da v Domžalah ne bi prejeli zadetka, se ni uresničila. Še več, predstavnik Bosne in Hercegovine je bil boljši tekmec od Olimpije, ki je v evropskih tekmovanjih nastopila prvič po sedmih letih, in gre na povratno tekmo z zasluženo prednostjo.

Kot je bilo pričakovati, igra (predvsem Olimpijina) v prvem polčasu ni navdušila. Ekipi v tem delu sezone pač še nista povsem pripravljeni. Tako so gledalci v domžalskem športnem parku dolgo morali čakati na nevarnejši poskus, šele v 28. minuti je kapetan gostov Dalibor Šilić s prostega strela preizkusil Damirja Botonjića v Olimpijinih vratih. Slednji se je izkazal in žogo odbil čez gol.

Tudi drugo priložnost v prvem polčasu je imel Široki Brijeg oziroma njegov kapetan. Diogo je podal z desne strani, Šilić pa je z glavo le za malo zgrešil cilj. Olimpiji, ki ima v svojem kadru pretežno mlade nogometaše, pa igra nikakor ni stekla. Ustvarila si ni niti ene resnejše priložnosti. Za razliko od nje so bili v drugem delu prvega polčasa gostujoči igralci vse konkretnejši. Tik pred koncem polčasa so tudi zadeli, ko je povsem sam Santos Lago Wagner zadel s 15 metrov.

Na začetku drugega polčasa je v slačilnici pričakovano ostal še ne povsem pripravljeni Sebastjan Cimerotić, namesto njega pa je v igro vstopil še en izkušen napadalec Ermin Raković. Kljub novim močem se razmerje moči na zelenici ni spremenilo. Olimpija je bila še naprej "brezzoba", Široki pa je nadzoroval potek tekme in prihajal tudi do priložnosti.

Izjemno je zapravil Juan Manuel Varea v 59. minuti, ko je prišel sam pred Botonjića, a nato slabo streljal točno v ljubljanskega čuvaja mreže. V 67. minuti je bila tekma odločena, ko je po strelu Renata žogo v lastno mrežo preusmeril Blaž Božič. Po tem golu se je tudi Olimpija malce le prebudila, zaigrala odločneje, toda do več kot nekaj polpriložnosti ni prišla. Povratna tekma bo čez teden v Bosni in Hercegovini.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, prva tekma:

Olimpija : Široki Brijeg 0:2*
Wagner (45), Božič (68/ag)

*povratni dvoboj bo 8. julija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.