Šport > Nogomet
180 ogledov

Olimpija le nekaj časa na vrhu

Luka Menalo Profimedia
Aluminij in Olimpija z zmagama zadržala prednost pred tekmeci.

Nogometaši Cherryboxa 24 Tabora Sežane so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1). Ljubljančani so tako uspešno prestali težko gostovanje pri borbenih Kraševcih, ki so do tega kroga veljala za najmanj gostoljubnega gostitelje v prvoligaški konkurenci. Ti so kljub temu, da so imeli zadnjih 12 minut igralca več, poln plen prepustili gostom, ki so se s peto zmago za nekaj časa znova prebili na vrh lestvice.

Kraševci so prevladovali v prvih 15 minutah, toda Nejca Vidmarja niso ogrozili. Zato pa so v 17. minuti svoj prvi resen napad izpeljali Ljubljančani, Jan Andrejašič pa je v dvoboju z Arianom Renerjem žogo poslal mimo gola.

Že v 18. minuti so domači povedli. Rodrigue Bongongui je prišel do žoge ob premalo odločnem Miralu Samardžiću, z desne podal pred gol, kjer je bil Stefan Stevanović in na veselje polnih tribun v Sežani zadel za 1:0.

Deset minut pozneje pa so gostje izenačili. Marko Putinčanin je z leve strani podal na drugo vratnico, kjer je Luka Menalo iz ostrega kota streljal z glavo in s pomočjo nasprotne vratnice dosegel svoje tretji gol sezone.

V 35. minuti je novo nevarnost pred svojimi vrati preprečil Marko Ristić z izbijanjem žoge pred praznim golom. Do konca polčasa so imeli nekoliko več od igre zeleno-beli, a prave nevarnosti za Renerja ni bilo več.

Zato pa je bilo malce nevarneje v 48. minuti, ko je iz bližine streljal Ante Vukušić, a previsoko. Podobno priložnost je malo zatem na drugi strani zapravil Bongongui po nespretnem izbijanju Mackyja Bagnacka.

V 57. minuti so Ljubljančani povedli, potem ko je najprej na desni strani Putinčanin oddal žogo do Stefana Savića, ta jo je poslal na kratko pred gol, kjer je bil Vukušić, ki je zadel petič v sezoni.

Sledilo je novo obdobje prevlade gostov, ki so prišli do nekaj strelov, v 72 minuti je v kazenskem prostoru Olimpije preigraval Stevanović, a ga je Vidmar ukrotil, v 75. pa je s šestimi goli prvi strelec lige Predrag Sikimić iz ugodnega položaja zgrešil z glavo.

V 78. minuti je bil po nešportni reakciji v boju s Stjepanom Babićem po drugem rumenem kartonu izključen vezist Olimpije Tomislav Tomić, malo zatem pa je zgrešil cilj Dino Stančič, kar je bila tudi zadnja priložnost tekme.

Aluminij tokrat močnejši tudi od Mure

Olimpija se je z zmago v Sežani prebila na prvo mesto lestvice, a na njem ni ostala dolgo, saj je v večerni tekmi Aluminij premagal Muro z 2:0 in se vrnil povsem na vrh razpredelnice. Derbi še neporaženih ekip je tako pripadel v uvodu tej sezone izjemno razpoloženim Kidričanom, ki z disciplinirano, borbeno igro trejo tekmece enega za drugim. Nič drugače se ni zgodilo Muri, ki je prejela po zadetek v vsakem polčasu. Aluminij tako še naprej vztraja na vrhu lestvice, Mura, ki je v prejšnji sezoni slavila na vseh štirih obračunih z Aluminijem, pa s tekmo manj ostaja četrta.

Matic Vrbanec | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi polčas je večinoma postregel z izenačeno tekmo brez večjih priložnosti. A borbeni in nepopustljivi gostitelji so vendarle prišli do vodilnega zadetka. Tega je v 40. minuti dosegel Matic Vrbanec, ki je v bližini gola sprejel žogo po podaji s peto Anteja Živkovića in jo od prečke poslal v mrežo. Malce zatem je imel priložnost za zadetek tudi Nikola Leko, a je malce zgrešil s 14 metrov.

Prvič na tekmi je bilo sicer malce bolj vroče že v deseti minuti, ko sta v kazenskem prostoru gostov poskušala Alen Krajnc in Živković, a brez uspeha. Pri gostih velja omeniti le prosti strel Luke Bobičanca v 33. minuti, domači vratar Matija Kovačić je žogo odbil čez prečko.

V uvodu drugega polčasa sta pri Aluminiju najprej zagrozila Krajnc in Živković, v 49. minuti pa je na drugi strani Bobičanec od daleč zadel vratnico domačih vrat. V 63. minuti so domači znova zagrozili, ko je Leko s strelom z glavo zgrešil cilj, prosti strel Bobičanca je na drugi strani ukrotil Kovačić, v 68. minuti je slednji dobil nov dvoboj z Murinim nogometašem.

V 73. minuti je imel Nemanja Jakšić "na nogi" povišanje vodstva gostiteljev, a je na začudenje gledalcev zgrešil s petih, šestih metrov. Že v sodniškem dodatku pa so domači le potrdili zmago, ko je David Flakus-Bosilj podal z desne, Matic Maruško pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.

Prva liga TS, 8. kolo:

Bravo : Triglav  1:0 (0:0)
Agboyi 60./11-m 

Tabor Sežana : Olimpija  1:2 (1:1)
Stevanović 19.; Menalo 28., Vukušić 57.

Aluminij : Mura  2:0 (1:0)
Vrbanec 40., Maruško 91./ag

Nedelja:
Celje - Rudar
Domžale - Maribor

Lestvica:
1. Aluminij   18
2. Olimpija   17
3. Celje   12 (-1)
4. Mura   12 (-1)
5. Tabor Sežana  10
6. Maribor   9 (-1)
7. Bravo   8
8. Triglav Kranj   6
9. Rudar Velenje   4 (-1)
10. Domžale   3 (-2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice