Šport > Nogomet
42 ogledov

Green Dragons prilili olja na ogenj

olimpija Saša Despot
Aktualni državi prvak Olimpija je v 23. krogu Prve Lige TS zabeležila drugi zaporedni poraz v državnem prvenstvu in ima s tekmo več tri točke zaostanka za vodilnim Mariborom.

Branilci naslova slovenskega nogometnega prvaka so si v 23. krogu privoščili velik spodrsljaj pred domačimi navijači, saj so jih v Stožicah premagali nogometaši Rudarja iz Velenje (2:4).

Olimpija je spomladanski del prvenstva začela s tesnim porazom proti večnim rivalom iz Maribora (1:0) ter si tako otežila položaj na ligaški lestvici, na obračunu z velenjskim klubom pa je niz brez zmage podaljšala na tri tekme, potem ko je jesenski del domačega prvenstva sklenila z remijem na srečanju s Krškim (1:1).

"Ne vem, kaj se je zgodilo. Res ne vem. Po porazu na derbiju smo se želeli pobrati na najboljši možni način, z zmago pred našimi navijači. Občutek imam, kot da se je vse obrnilo proti nam. Ampak to ni izgovor, bili smo katastrofalni," je po porazu z Rudarjem za uradno spletno stran kluba dejal hrvaški branilec Dino Štiglec, ki je na igrišču preživel celo tekmo.

Zagrebčan, ki se je Olimpiji pridružil med zimskim prestopnim rokom, je bil presenečen nad navijaško podporo, četudi bi si ekipa zaslužila žvižge. "Morali bi nas izžvižgati. Vsa čast takšnim navijačem, ki so nas po zares slabi tekmi pospremili z aplavzom. Bodrili so nas celo tekmo, čeprav si tega morda nismo zaslužili. Zaslužimo si kritiko, verjamem pa, da bo naš ekipni duh premagal to negativno energijo in prišel do zmage na naslednji tekmi. Potrebno bo pokazati, česa smo sposobni," je dodal Štiglec.

Zvesti navijači Olimpije so se kasneje oglasili na družabnih omrežjih, kjer so vodstvu kluba odločno sporočili, da se jim potrpljenje počasi izteka. ''Igrate se z ugledom, igrate se z našimi živci! Dovolj je leporečenja, "gospodskih" intervjujev in namišljenih zvezd. Edino, kar je v Olimpiji evropskega, smo navijači. Tako mi na severu, kot tudi na vseh preostalih tribunah. BREZ NAS NI OLIMPIJE!'' so zapisali Green Dragons Ljubljana.

Razočaranje v Ljubljanskem taboru je bilo veliko. ''Opravičilo ne bo dovolj,'' se je s pepelom posul strateg Luka Elsner, ki bi se v primeru nadaljevanja negativnega niza lahko znašel celo na izhodnih vratih slovenskega prvaka. 

Olimpija ima po 23. odigranih krogih tri točke zaostanka za Mariborčani, ki bodo v torek gostovali v Novi Gorici. Vijoličasti bi se z zmago odlepili na šest točk razlike, kar bi jim omogočilo mirnejše nadaljevanje prvenstva.

Boj za naslov prvaka sicer ostaja odprt, saj je do konca sezone na sporedu še 13 krogov.

Komentarjev 4
  • Harrison 16:24 06.marec 2017.

    Lahko se trudi naša olimpija na vse pretege, da ne izgubi več nobene tekme do konca prvenstva. In če se tako trudi še Maribor, si Maribor lahko privošči dva poraza, pa bo še vedno prvak. Govorim, če jutri Štajerci premagajo ...prikaži več gorico. Res pa je, da se lahko še marsikaj zgodi. Čeprav se bojim, da v Lj. ne bo ta prave volje. Dokler se bo na 1. mesto dajal denar in ne kvaliteta igralca in zmagovalna miselnost, bo vse skupaj ena velika žalost.

  • Avatar krojac
    krojac 15:46 06.marec 2017.

    So fantje iz vseh vetrov

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:09 06.marec 2017.

    Za nami sta že prvi dve koli slovenskega državnega nogometnega prvenstva.Navijači nekaterih klubov so zadovoljni, nekateri pač ne.Ko smo navijači Olimpije zelo veliko pričakovali od zelo prenovljene ekipe, smo po dveh kolih zelo trdo pristali na ...prikaži več tleh.Nekateri kvazi novinarji že pišejo, da je konec borbe za naslov državnega prvaka, kar je velik »nonsens«, kajti po dveh neuspešnih tekmah NK Olimpije in ko je pred vsemi ekipami še 13 tekem, podajati takšne trditve, je milo rečeno smešno.Ja, Olimpija me je razočarala, moram priznati. Že ko so se, med zimskim počitkom,......NADALJEVANJE NA: http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/272669/olimpija-spomladi-2017-kavc-analiza-xxxvi